Policajná naháňačka v Trnave: Auto so štyrmi ženami zastavila až streľba, postrelili dve tínedžerky

NETKY.SK • 2 August 2016, 13:50 • 2 min
Policajná naháňačka v Trnave: Auto so štyrmi ženami zastavila až streľba, postrelili dve tínedžerky

TRNAVA – Trnavskí policajti museli v noci nadnes zasahovať voči agresívne jazdiacemu vodičovi, ktorý ohrozoval nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. TASR informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

slovakia

left justify in out

Podľa jej ďalších slov hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovala o 1.10 h na Saleziánskej ulici v Trnave Fiat Brava, ktorý jazdil podozrivým spôsobom a prudko zrýchľoval. Policajti sa pokúšali auto zastaviť, no vodič na výzvy na zastavenie nereagoval. Na Piešťanskej ulici auto spomalilo, pričom policajti chceli vykonať kontrolu. Vodič sa v aute uzamkol, zatvoril okná a prudko vyrazil proti policajtovi, ktorý musel odskočiť, aby ho nezrazil. Policajt vytiahol zbraň a raz vystrelil do ľavého zadného nárazníka. Auto následne unikalo smerom na Bučany, pričom rýchlou a bezohľadnou jazdou ohrozovalo ostatných účastníkov cestnej premávky. Do jeho prenasledovania sa zapojili aj ďalšie policajné hliadky. Pri obci Trakovice boli po márnych výzvach polície na zastavenie použité ďalšie varovné výstrely a výstrely smerujúce do zadnej pneumatiky auta.

 

"Vodič však naďalej unikal a za blokovania a prenasledovania policajtmi vošiel do obce Madunice. Tu odbočil k poľnohospodárskemu družstvu, kde zastavil, policajti išli vtedy vodiča zadržať. Ten však opätovne pridal a vyštartoval smerom na policajtov. Muži zákona opätovne použili na zastavenie auta varovné výstrely do vzduchu a streľbu na zadné pneumatiky. To už auto zastavilo a policajti vytiahli vodiča von. Až vtedy vyšlo najavo, že ide o ženu, ktorá mala krátky účes s dohora vyčesaným 'kohútom'. Z výzoru počas prenasledovania v tme usudzovali, že ide o muža," uviedla Kredatusová.

 

V aute sa okrem nej nachádzali ďalšie tri mladé ženy, čo taktiež počas nočného prenasledovania nebolo vidieť. Za volantom sedela 21-ročná M. z Hlohovca-Šulekova, ktorá vôbec nie je držiteľkou vodičského oprávnenia. "Pri zákroku utrpela strelné poranenie hrudníka a ucha. Ďalšia, 16-ročná N. z Trnavy mala strelné poranenie ramena, 19-ročná spolujazdkyňa z Majcichova a 17-ročná J. z Trnavy neutrpeli zranenie. Do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci bola zraneným ženám poskytnutá prvá pomoc," dodala hovorkyňa.

 

Pri následnej prehliadke vozidla kriminalistický technik zaistil stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že vodička bola pod ich vplyvom. Použitie donucovacích prostriedkov nadriadený vyhodnotil ako zákonné. "Policajti použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto. Na aute bolo použité evidenčné číslo, ktoré je pridelené úplne inému vozidlu," dodala Kredatusová.

 

V tejto chvíli prebieha vyhodnocovanie služobného zákroku, vedenie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave nariadilo kontrolu. Súbežne prebieha aj prešetrovanie inšpekčnou službou Ministerstva vnútra SR. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies