Policajná inšpekcia vlani obvinila z trestných činov 112 policajtov

NETKY.SK • 30 September 2015, 14:25 • 2 min
Policajná inšpekcia vlani obvinila z trestných činov 112 policajtov

BRATISLAVA - V minulom roku obvinili vyšetrovatelia Úradu inšpekčnej služby sekcie kontroly a inšpekčnej služby MV SR 112 policajtov zo 129 trestných činov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová, rok pred tým, teda v roku 2013, obvinili 146 policajtov zo 187 trestných činov a v roku 2012 bolo obvinených 135 príslušníkov policajného zboru zo 186 trestných činov.

slovakia

left justify in out

Inšpekčná služba je podľa zákona o Policajnom zbore jednou zo zložiek Policajného zboru. "Je priamo podriadená ministrovi vnútra SR, aby bola zaručená nezávislosť od ostatných služieb Policajného zboru," uviedla Dobiášová. Úlohou inšpekcie je odhaľovať trestnú činnosť páchanú príslušníkmi policajného zboru.


Pôsobenie inšpekcie ministerstva vnútra je legálne. Zhodli sa na tom členovia trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súd SR, ktorí v utorok rokovali o rozdielnych stanoviskách senátov v tejto záležitosti. „Trestnoprávne kolégium v plnom rozsahu potvrdilo legálnu pôsobnosť inšpekcie policajného zboru. Činnosť inšpekcie sama o sebe nie je dôvodom na zrušenie rozsudku v odvolacom alebo dovolacom konaní,“ prezentoval na brífingu stanovisko kolégia vedúci kancelárie predsedníčky Najvyššieho súdu SR Ivan Solej.

 

Ministerstvo vnútra dúfa, že sa týmto rozhodnutím kolégia ujasnili všetky pochybnosti, ktorým inšpekcia musela čeliť posledné mesiace. Pre spochybňovanie postavenia inšpekcie jedným zo senátov NS SR bolo totiž viacero policajtov, vyšetrovaných a obvinených inšpekciou, prepustených na slobodu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies