Poliaka hľadali niekoľko dní, našli ho mŕtveho

NETKY.SK • 31 Júl 2016, 11:57 • 2 min
Poliaka hľadali niekoľko dní, našli ho mŕtveho

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári z poľského TOPR požiadali slovenskú stranu o pomoc pri pátraní po 39-ročnom turistovi, ktorý sa vybral do Vysokých Tatier. Po niekoľkodňovom hľadaní bolo telo muža nájdené záchranármi v spádnici Lastovičej štrbiny. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

 

Rodina turistu žiadala poľských horských záchranárov o pomoc po tom, čo sa s mužom nemohla telefonicky spojiť. Prvé informácie o jeho pohybe boli, že sa 22. júla vybral z poľskej strany na Rysy a pravdepodobne mal zostúpiť na slovenskú stranu Tatier. Posledný kontakt s rodinou mal deň po tom (23.7.).

 

Horskí záchranári zo Slovenska vykonali prostredníctvom polície lokalizáciu jeho mobilného telefónu. Tá potvrdila, že telefón hľadaného bol zaregistrovaný v sieti podtatranskej obce. O jeho ďalšom pohybe však nemali žiadne informácie.

 

Rodina hľadaného zverejnila jeho fotografiu a popis na sociálnej sieti. Poľským záchranárom sa ozvali náhodní turisti, ktorí ho videli v nedeľu (24.7.) na Téryho chate. Turista chcel pravdepodobne ísť Jordánovou cestou na Lomnický štít alebo na Baranie rohy.

 

Záchranári HZS začali pátrať po zemi a súčasne požiadali letku ministerstva vnútra o poskytnutie vrtuľníka na pátranie zo vzduchu. V sobotu (30.7.) podvečer prehľadali lokalitu Malej Studenej doliny. Postupne prelietavali z každej strany hrebeň od Lomnického až po Ľadový štít. Po asi 45 minútach lietania bolo telo hľadaného nájdené záchranármi z vrtuľníka v spádnici Lastovičej štrbiny.

 

Záchranári boli pod miestom nálezu vysadení a po nabalení telesných pozostatkov boli z miesta evakuovaní pomocou vrtuľníka. Telo poľského turistu odovzdali príslušníkom polície.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies