Poliak sa pokúsil načierno zdolať Mount Everest: Dostal zákaz lezenia na hory a hrozí mu deportácia

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 10:02 • 2 min
Poliak sa pokúsil načierno zdolať Mount Everest: Dostal zákaz lezenia na hory a hrozí mu deportácia

KÁTHMANDU - Poľský horolezec Janusz Adam Adamski dostal desaťročný zákaz lezenia na hory v Nepále a hrozí mu tiež deportácia z krajiny.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdeväťročný muž sa rozhodol zdolať Mount Everest z Číny, no napokon sa dostal do Nepálu. Podľa úradov však nemal potrebné víza ani povolenie liezť na najvyšší vrch sveta.

 

Durga Dutta Dhakal z nepálskeho Ministerstva turizmu uviedol, že Poliaka prenechali príslušným úradom, ktoré ho pravdepodobne deportujú.

 

Adamski je už druhým horolezcom, ktorý tento rok dostal spomínaný zákaz. Prvým bol Ryan Sean Davy z Juhoafrickej republiky, ktorý sa pokúsil vyliezť na Mount Everest bez povolenia minulý mesiac.

Počas jarnej sezóny, ktorá sa skončila minulý týždeň, sa dostali z Nepálu alebo Číny na Mount Everest stovky horolezcov. Každý z nich by pritom mal mať povolenie a tiež zaplatiť poplatok jedenásťtisíc dolárov (v prepočte približne 9 800 eur).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies