Poliak Kwiatkowski sa stal cyklistický majster sveta, Sagan zaostal

NETKY.SK • 28 September 2014, 18:39 • 2 min
Poliak Kwiatkowski sa stal cyklistický majster sveta, Sagan zaostal

BRATISLAVA - Poliak Michal Kwiatkowski sa stal víťazom nedeľňajšieho vrcholu majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike - pretekov s hromadným štartom mužov elite. Dvadsaťštyriročnému jazdcovi vyšiel záverečný únik a do cieľa prišiel asi desať metrov pred svojimi súpermi.

slovakia

left justify in out

"V poslednom kole som sa cítil naozaj dobre. V závere všetci špekulovali, no ja som sa rozhodol zariskovať a pokúsil som sa o únik. Na poslednom kopci som mal malý náskok a nakoniec sa mi podarilo zvíťaziť. Chcem sa veľmi poďakovať svojim kolegom, ktorí odviedli skvelú robotu. Je to neuveriteľné," povedal v cieli víťaz.

Na druhej priečke skončil Austrálčan Simon Gerrans a z bronzu sa teší domáci favorit Alejandro Valverde (obaja +1 s), pre ktorého je to už šiesta medaila z tejto disciplíny.

Z trojice slovenských reprezentantov skončil najlepšie Peter Sagan, ktorý preťal cieľ na 43. pozícii so stratou 42 sekúnd. Peter Velits finišoval na 87. mieste s takmer štrnásťminútovou stratou. Jeho brat Martin preteky nedokončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies