Poliačik vlajkou Tibetu upozornil na porušovanie ľudských práv

NETKY.SK • 20 September 2013, 13:41 • 2 min
Poliačik vlajkou Tibetu upozornil na porušovanie ľudských práv

BRATISLAVA - Tibetskou vlajkou v rokovacej sále národnej rady podporil Martin Poliačik (SaS) pri príležitosti návštevy predsedu čínskeho parlamentu na Slovensku tibetský ľud.

slovakia

left justify in out

"Chceme tým povedať, že predstavitelia Číny, kamkoľvek na svete prídu, by mali byť konfrontovaní s porušovaním ľudských práv na svojom vlastnom území. Upaľovanie sa tibetských mníchov sa stupňuje, pomaly každý mesiac máme správu, že na protest proti okupácii Tibetu sa upáli nejaký mních," vysvetlil Poliačik.

Poslanec liberálov naznačil, že Klub priateľov Tibetu nechcel robiť veľké okázalé gestá ako vyvesovanie vlajky z hradu, chceli zachovať štábnu kultúru a preto zvolili malé vlajočky vyvesené v rokovacej sále. "Tibetský ľud žije vo veľmi zlých podmienkach a nezlepšuje sa to. Napriek tomu, že medzinárodný tlak aj vďaka popularite dalajlámu stúpa, Čína nie je ochotná ustúpiť zo svojich pozícií, a preto považujeme za potrebné, aby kamkoľvek príde oficiálny čínsky predstaviteľ bola aspoň zmienka o tom, čo sa v Tibete deje," uzavrel Poliačik. 

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška dnes na Bratislavskom hrade prijal predsedu Stáleho výboru Celočínskeho zhromaždenia ľudových zástupcov Dejianga Zhanga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies