Poliačik: V kauze MPC bola na začiatku zle vyhodnotená situácia

NETKY.SK • 21 Október 2015, 17:22 • 2 min
Poliačik: V kauze MPC bola na začiatku zle vyhodnotená situácia

BRATISLAVA - Problémom kauzy Metodicko-pedagogického centra (MPC) je, že hneď na začiatku bola zle vyhodnotená situácia a zle vyvodená personálna zodpovednosť, keď bol prepustený ekonóm centra Jozef Kováč ako údajne zodpovedný za vyplatenie faktúry na 460.000 eur na falošný účet.

slovakia

left justify in out

 Vyhlásil to dnes v pléne NR SR jeden z iniciátorov mimoriadnej schôdze k odvolaniu ministra školstva Juraja Draxlera (nominant Smeru-SD) Martin Poliačik.

"Ja netvrdím, že sa následne procesy nepohli, ale ak rozhodnutie urobila šéfka MPC, je to zodpovednosť ministra a je to dôvod na jeho odvolanie. V MPC mal minister konať tam, kde dosiahne, teda po riaditeľku centra," myslí si Poliačik. Liberáli už dlhšie tvrdia, že prepustený Kováč je nevinný a skutočne zodpovednou je šéfka MPC Danka Kapucianová.

 

Alojz Hlina (KDH) je presvedčený, že dnešná mimoriadna schôdza na odvolanie Draxlera má zmysel. "Aj tá najväčšia katedrála je z malých tehál postavená, je dobré, že to tu pre záznam zaznelo," povedal v pléne s tým, že sa s návrhom na odvolanie ministra stotožňuje.

 

Opačný názor prezentoval premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý označil iniciatívu opozície za absurdnú. "Poponáhľajte sa, je nás vo vláde 15. Tak aby ste do volieb každý týždeň stihli zvolať jednu absurdnú schôdzu," adresoval opozícii predseda vlády. Poukázal aj na to, že opozícia iniciovala odvolávanie ministra a v pléne chýba mnoho jej poslancov.

 

Fico tiež skritizoval opozíciu za spôsob vedenia jej politiky. "Prinášate alternatívu zla a rozdeľovania. Toľko zla, čo vnášate do tejto siene, to tu ešte nebolo. Nerobte túto politiku zla, choďte medzi ľudí a ponúknite ľuďom alternatívu, ako lepšie by ste to robili," odkázal.

 

Podľa Fica by nemala opozícia Draxlera odvolávať, ale chváliť. Pýtal sa, načo je dnešná mimoriadna schôdza parlamentu dobrá. "Veď tam nič nie je. Neviem, čoho sa chytiť. Tam, kde bolo treba konať, minister konal, tam, kde nebolo treba, nekonal," dodal Fico.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies