Poliačik podá žalobu na Pašku a Fica

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 09:13 • 2 min
Poliačik podá žalobu na Pašku a Fica

BRATISLAVA - Opozičný poslanec Martin Poliačik (SaS) podá žalobu na predsedu parlamentu Pavla Pašku aj premiéra Roberta Fica (obaja Smer-SD). Urobí tak podľa vlastných slov po porade s právnikmi, zrejme až po skončení prebiehajúcej schôdze. V žalobe bude žiadať, aby sa ospravedlnili za svoje predchádzajúce výroky na svoju adresu, akou formou však dnes ešte nevedel povedať.

slovakia

left justify in out

"Nenechám o sebe šíriť klamstvá a nezmysly len kvôli tomu, že niekto potrebuje naháňať politické body. Je pravda, že ako poslanec musím zniesť viacej kritiky a zásahov do svojho súkromia, ale to od občana a nie od dvoch z najvyšších ústavných činiteľov v tomto štáte," odôvodnil žalobu podpredseda poslaneckého klubu liberálov.

"Nevnímam to nijak. Ja som proste skonštatoval niečo, čo každý vie a skonštatovali to aj niektorí jeho kolegovia, keď začal používať tieto, z môjho hľadiska nepatričné, vyjadrenia," reagoval Paška. Na otázku, či má Poliačik šancu uspieť, šéf parlamentu nedokázal odpovedať. "Každopádne nech skúša," doplnil. Úrad vlády sa k Poliačikovej žalobe nevyjadril.

Opozičný poslanec varoval Pašku a Fica pred žalobou už v utorok (12. 3.). V pléne ich vtedy vyzval, aby prestali klamať o jeho osobe, inak ich zažaluje za poškodzovanie dobrého mena. Reagoval tak na opakované výroky lídrov Smeru-SD, ktorí ho viackrát spojili s užívaním drog. "Môžem dať hlasovať o tom, že ste s drogami vysporiadaný? Pravdepodobne nie," reagoval na jeho výzvu v utorok Paška.

Poliačik bol terčom kritiky vládnych, ako aj niektorých opozičných poslancov pre rozhovor v denníku SME, v ktorom priznal, že v mladosti vyskúšal heroín. Zároveň vtedy povedal, že čistý heroín je menej škodlivý ako riedený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies