Poliačik: Manželstvo ochranu nepotrebuje, KDH uzavrelo zmluvu s diablom

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 11:56 • 2 min
Poliačik: Manželstvo ochranu nepotrebuje, KDH uzavrelo zmluvu s diablom

BRATISLAVA - Manželstvo nepotrebuje ústavnú ochranu, pomôcť treba nezosobášeným párom a párom rovnakého pohlavia. Tvrdí to poslanec SaS Martin Poliačik. Dohodu medzi Smerom-SD a KDH na zmenách v justícii a na definícii manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy označil za zmluvu s diablom.

slovakia

left justify in out

"KDH stratilo vôľu bojovať proti absolútnemu ovládnutiu moci jednou stranou, svoju historickú úlohu a zo zúfalstva a straty vlastnej identity a obsahu sa rozhodlo vstúpiť do zväzku s diablom," vyhlásil.

      

Poliačik spochybňuje zámer očistiť súdnictvo, nesúhlasí ani s ústavnou definíciou manželstva podľa návrhu KDH. Podľa neho vysiela KDH ústavnou definíciou manželstva signál iným zväzkom, že sú menejcenné. Návrh KDH nepovažuje za prorodinný. Rodiny sú podľa neho ohrozené napríklad nedostatkom finančnými prostriedkov. Dá sa to podľa neho riešiť rôzne.
      

"Zrušením zákazu súbehu rodičovského príspevku a práce na dohodu, zvýšením materskej dávky z 55 na 65 percent denného vymeriavacieho základu, predĺžením rodičovskej dovolenky z 28 na 34 týždňov. To je prorodinná politika, nie zbytočné dve vety v ústave," odkázal Poliačik poslancom KDH. Ústavná definícia nezabráni ani týraniu detí, ani tomu, aby rodičia prepadli alkoholizmu a zničili si rodinu.
      

Poslancov za KDH sa dotkli Poliačikove slová o zmluve s diablom. "Toto je zmluva s občanmi, nie s diablom," vyhlásil šéf KDH Ján Figeľ. Za tradičnú rodinu sa postavil aj Martin Fronc (KDH). Podľa neho nie je možné postaviť na rovnakú úroveň tradičnú rodinu a páry rovnakého pohlavia. "Keby sme to urobili, ľudský rod by vykapal," povedal.
      

Exministerka rodiny Viera Tomanová zo Smeru-SD sa tiež zastala tradičnej rodiny zloženej z muža a ženy. Mužský a ženský vzor je podľa nej pre dieťa dôležitý. "Každé dieťa by malo zažiť riadny model normálnej rodiny, všade hľadáme páry muža a ženy, aj pri profesionálnych rodičoch," povedala v súvislosti s deťmi v detských domovoch. Tomanová by bola za to, aby napríklad profesionálni rodičia boli lepšie ohodnotení.
      

Pavol Abrhan (KDH) odmietol Poliačikovo tvrdenie, že KDH chýba vôľa bojovať so Smerom-SD. Pripomenul, že to bola SaS, ktorá položila vládu Ivety Radičovej a dovolila Smeru-SD vládnuť. Podľa predsedu NR SR Pavla Pašku Poliačikova predstava anjela je niečo, čo destabilizuje a obhajuje všetko možné len nie tunajšie hodnoty. Paška takéto videnie odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona