Poliačik chce v ústave registrované partnerstvá

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 17:50 • 2 min
Poliačik chce v ústave registrované partnerstvá

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Martin Poliačik z SaS chce v Ústave SR aj registrované partnerstvá. O ústavných zmenách rokujú poslanci druhý deň, okrem iného má základný zákon štátu zadefinovať manželstvo ako jedinečný zväzok muža a ženy.

slovakia

left justify in out

Poliačik neraz varoval, že takáto zmena vytvorí priestor pre diskrimináciu iných zväzkov. Riešiť by to mal práve jeho pozmeňujúci návrh k novele ústavy. Zdôraznil, že jeho "pozmeňovák" nič nevytvára, len otvára priestor pre garanciu ľudských práv.
     

Rovnako podľa Poliačika hovorí o tom, že NR SR ako ústavodarný orgán myslela pri ústavnej definícii manželstva aj na iné zväzky. "Ide o zväzky medzi pármi, ktoré nie sú zosobášené buď preto, že nechcú, alebo preto, že nemôžu," doplnil Poliačik.
     

Daniel Lipšic (nezaradený, NOVA) i Alojz Hlina (nezaradený) sa obávajú, že takáto úprava by mohla umožniť polygamické vzťahy. "Obávam sa, že by to mohlo viesť ku zväzku viac ako dvoch osôb," upozornil Lipšic.
     

Martin Fronc z KDH Poliačikovi nie celkom rozumie. Pripomenul Poliačikove slová, že na rodinu netreba papier, treba lásku. "A teraz sa pre istú skupinu ľudí dožadujete inštitucionálneho zväzku," obrátil sa na liberála Fronc.
     

Štefan Kuffa z OĽaNO označil Poliačika za demagóga. "Mýliš tuná mladých ľudí. Neverte tuná tomuto demagógovi, ktorý tu prezentuje takéto bludy," vyhlásil Kuffa, ktorý sa svojho času zviditeľnil aj výrokom, že homosexualita je choroba.
     

Poliačik odmieta tvrdenia, že neuznáva manželstvo. "Ja manželstvo uznávam a ctím, preto aj v jednom žijem," vyhlásil. Zdôraznil, že ochrana manželstva ale nezabráni tomu, aby muž bil ženu, týral deti, alebo aby bolo ubližované mužovi. "Ochranou manželstva nezabránime patologickým javom v domácom prostredí," zdôraznil.
     

Smer-SD podľa predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) Poliačikov pozmeňujúci návrh k novele ústavy nepodporí. Paška ho označil za úlet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies