Poliaci sa budú usilovať o zvýšenie kontroly svojich potravín

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 14:03 • 2 min
Poliaci sa budú usilovať o zvýšenie kontroly svojich potravín

BRATISLAVA - V súvislosti so stretnutím predsedom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Emilom Machom a veľvyslancom Poľskej republiky na Slovensku Krzysztofom Strzałkom, ktoré sa konalo 24.5., by Poliaci radi zvýšili kontrolu vlastných potravín.

slovakia

left justify in out

Hlavným bodom celého stretnutia bol agropotravinársky priemysel oboch krajín a dovoz poľských potravín na Slovensko v súvislosti s nedávnou kauzou ohľadom poľského mäsa. 

 

img

 

Predseda SPPK a veľvyslanec Poľskej republiky na Slovensku sa počas rokovania zhodli na tom, že podiel poľského agropotravinárstva na tvorbe HDP krajiny je príliš vysoký. Odráža sa to najmä na vyššej úrovni podpory, ktoré EÚ poskytuje Poľsku v porovnaní so Slovenskom.

 

img

 

Z Poľska sa k nám dováža najmä ovocie, zelenina, mäso a mäsové výrobky. Veľvyslanec Strzałko podľa Holéciovej potvrdil, že krajina robí všetky potrebné kroky na to, aby zvýšila kontrolu vlastných potravín. Plánuje posilniť počet veterinárov tak, aby predchádzali potravinovým škandálom.

 

 

 

"Robme všetky kroky pre to, aby sme posilnili Európsku úniu a jej konkurencieschopnosť voči tretím krajinám. Sme pripravení na intenzívnejšiu diskusiu s poľskými poľnohospodármi a potravinármi, ako naplniť tento cieľ," dodal predseda SPPK.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies