Poliaci remizovali v Írsku, oba tábory sú spokojné

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 09:32 • 2 min
Poliaci remizovali v Írsku, oba tábory sú spokojné

DUBLIN - Poľskí futbalisti remizovali v nedeľňajšom súboji D-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016 v Dubline s domácim Írskom 1:1 a bez prehry sa udržali na čele tabuľky. Vedúci gól hosťujúceho výberu strelil v 26. min Slawomir Peszko, krížnou strelou ľavačkou prekonal veterána v domácej bránke Shaya Givena. V nadstavenom čase druhého polčasu Íri vyrovnali zásluhou striedajúceho Shanea Longa.

slovakia

left justify in out

Ďalší favoriti už nezaváhali. Nemci zdolali Gruzíncov na ich trávniku 2:0. O výsledku bolo rozhodnuté už v prvom polčase, keď sa v tíme majstrov sveta gólovo presadili Marco Reus a Thomas Müller. V druhom zápase tejto skupiny sa z víťazstva tešilo opäť favorizované mužstvo - Škótsko pokorilo outsidera Gibraltár rozdielom dvoch tried 6:1. Steven Fletcher zaznamenal hetrik.


Napriek tomu, že Poliaci siahali po troch bodoch, ich tréner Adam Nawalka bol rád aj za jeden. "Získali sme bod na mieste, kde sa hrá veľmi ťažko, takže som šťastný. Na druhej strane, inkasovali sme až v úplnom závere a to ma bolí. Celkovo si však myslím, že výsledok je spravodlivý. Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, možno nám chýbalo trochu kvality, ale v sumáre som spokojný. Boli sme blízko k zisku troch bodov, ale berieme aj tento jeden. Nie je náhoda, že Íri strelili gól až na konci, ich výsledky ukazujú, že zvyknú hrať až do záverečného hvizdu rozhodcu," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie poľského kouča Nawalku, ktorý sa rozhodol postaviť do bránky gólmana Lukasza Fabianského. "Myslím si, že sme dosiahli dobrý výsledok, navyše ďaleko od domova a proti kvalitnému tímu. S výkonom môžeme byť spokojní, čo nám dáva sebadôveru do ďalších zápasov. Boli sme blízko k zisku troch bodov, takže sme trochu sklamaní," vyhlásil brankár účastníka anglickej Premier League Swansea City.


Kormidelník Írov Martin O'Neill bol napokon rád, že jeho zverenci dokázali zo zápasu vydolovať aspoň bod. "Po výkone v druhom polčase sme nespokojní, že sme nezvíťazili, ale v konečnom účtovaní sme radi aj za remízu. Stále sme v hre o postup. Možno sme si zaaslúžili vyhrať, ale to by sme museli vyrovnať o čosi skôr. Dôležité je, že neodchádzame s prázdnymi rukami," vyhlásil niekdajší tréner Celticu Glasgow či Aston Villy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies