Poliaci dodatočne povolali proti Slovákom Maczynského

NETKY.SK • 11 November 2013, 14:34 • 2 min
Poliaci dodatočne povolali proti Slovákom Maczynského

VARŠAVA - Tréner poľskej futbalovej reprezentácie Adam Nawalka na blížiace sa dve medzištátne prípravné stretnutia proti Slovensku (piatok 15. 11. vo Vroclave) a Írsku (utorok 19. 11. v Poznani) donominoval Krzysztofa Maczynského z Górnika Zabrze. Dôvodom je zranenie hráča holandského tímu PEC Zwolle Mateusza Klicha.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný talentovaný stredopoliar (nar. 13. 6. 1990) sa zranil v nedeľňajšom domácom dueli 13. kola najvyššej súťaže Eredivisie proti FC Twente (1:1), keď musel odísť z trávnika v 77. min. Klicha následne previezli do nemocnice a vyšetrenie ukázalo zlomeninu prsta na nohe. Rodák z Tarnówa bude nútene pauzovať tri týždne.

Maczynski je už tretím hráčom Górnika Zabrze, ktorý sa ocitol v premiérovej nominácii Adama Nawalku. V kádri sa nachádzajú aj Rafal Kosznik a Pawel Olkowski. Nawalka bol do začiatku novembra trénerom spomenutého sliezskeho klubu.

Aktualizovaná nominácia Poľska na novembrové medzištátne prípravné stretnutia proti Slovensku (15. novembra vo Vroclave) a Írsku (19. novembra v Poznani):

Brankári: Wojciech Szczesny (Arsenal Londýn/Angl.), Artur Boruc (FC Southampton/Angl.), Przemyslaw Tytoň (PSV Eindhoven/Hol.), Rafal Leszczynski (MKS Dolcan Zabki)
Obrancovia: Piotr Celeban (FC Vaslui/Rum.), Artur Jedrzejczyk (FK Krasnodar/Rus.), Marcin Kowalczyk (Volga Nižnij Novgorod/Rus.), Lukasz Szukala (Steaua Bukurešť/Rum.), Tomasz Jodlowiec, Tomasz Brzyski (obaja Legia Varšava), Rafal Kosznik (Górnik Zabrze), Marcin Kaminski (Lech Poznaň), Adam Marciniak (Cracovia Krakov), Michal Pazdan (Jagiellonia Bialystok)
Stredopoliari: Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund/Nem.), Piotr Cwielong (VfL Bochum/Nem.), Grzegorz Krychowiak (Stade de Reims/Fr.), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor/Tur.), Waldemar Sobota (FC Bruggy/Belg.), Pawel Olkowski, Krzysztof Maczynski (obaja Górnik Zabrze), Tomasz Holota (Slask Vroclav)
Útočníci: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund/Nem.), Artur Sobiech (Hannover 96/Nem.), Lukasz Teodorczyk (Lech Poznaň), Dawid Nowak (Cracovia Krakov)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona