Polc chce vyhrať mestský zjazd v Bratislave a zavŕšiť hetrik

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 14:54 • 2 min
Polc chce vyhrať mestský zjazd v Bratislave a zavŕšiť hetrik

BRATISLAVA - Slovenský horský cyklista Filip Polc chce vyhrať sobotňajší mestský zjazd v Bratislave a zavŕšiť tak v štvordielnom seriáli City Downhill World Tour víťazný hetrik.

slovakia

left justify in out

Bývalý majster Európy nenašiel premožiteľa v brazílskom Santose ani v čílskom Val Paraiso, triumfom na domácej pôde na Rudnayovom námestí by si prakticky zabezpečil celkové prvenstvo.
     

"Bolo by vynikajúce, keby sa mi v Bratislave podarilo vyhrať. Vlani pri premiére som skončil piaty, teraz mám oveľa vyššie ambície napriek zraneniu, ktoré som utrpel počas uplynulého víkendu na podujatí Svetového pohára v rakúskom Leogangu. Zachytil som špičkou nohy o zem a trochu som si natrhol lýtko. Bolo tam krvácanie, no postupne sa to zlepšuje a v stredu som už absolvoval prvý tréning. Zatejpujem si to a pobijem sa o čo najlepší výsledok," povedal pre TASR Polc.
     

V porovnaní s vlaňajškom prišlo na trati k niektorým zmenám. "Štart sa trochu posunul, hneď bude nasledovať extrémna zákruta. Perličkou pre jazdcov a najmä pre divákov bude veľký 'drop'. Oživením pretekov bude účasť jazdcov z Japonska, JAR či Bosny a Hercegoviny. Pre zranenie nebude štartovať vicemajster sveta Austrálčan Mick Hannah, no napriek tomu sa v Bratislave zíde silná konkurencia. Zo Slovákov budú okrem mňa ešte štartovať Martin Knapek a Matej Vitko. Úvodné tréningy sú v sobotu na programe o 10.00. O 15.00 odštartuje kvalifikácia, od 17.00 sa začne finále aj v priamom prenose televízie Slovak Sport," dodal Polc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies