Polášek sa zastal Kližana: Prehra s Maďarmi nemôže byť o jednom hráčovi

NETKY.SK • 8 Február 2017, 16:25 • 2 min
Polášek sa zastal Kližana: Prehra s Maďarmi nemôže byť o jednom hráčovi

BRATISLAVA - Zatiaľ, čo Martin Kližan úspešne bojuje na turnaji ATP v bulharskej Sofii, slovenská tenisová scéna rieši neúspech minulotýždňového nevydareného daviscupového duelu proti Maďarsku. Hľadajú sa príčiny neúspechu, kompetentní sa nevyjadrujú, a najviac rezonuje meno našej tímovej jednotky.

slovakia

left justify in out

´O ňom, bez neho´, aj tak by sa dala charakterizovať situácia okolo 27- ročného bratislavského rodáka a momentálne nášho najúspešnejšieho singlistu. Bývalý slovenský reprezentant Filip Polášek sa však s Kližanovou kritikou celkom nestotožňuje.  "Prehra s Maďarmi nemôže byť na jednom hráčovi, tých chýb bolo viacero. Nechcem sa zastávať Kliža, ale prišlo mi to trošku nespravodlivé a čakal by som, že sa chyby pomenujú. Myslím si, že povrch bol nevhodne zvolený. Či to Kližo odsúhlasil a do akej miery, to neviem. Za seba však vravím, že v minulosti sa povrchy komunikovali úplne minimálne. To, že sa hrá automaticky v NTC a na harde, to je skoro dogma, s ktorou sa hýbe veľmi ťažko. Miesto sa nevyberá a povrch... lopty sa už vôbec neriešili. Povrch určite sadol Fucsovicsovi, viac, než ktorémukoľvek nášmu hráčovi," uviedol niekdajší 20. hráč svetového rebríčku vo štvorhre.

 

Polášek ako skúsený deblista reagoval aj na slová Karola Kučeru o vypustení štvorhry z tréningu, z dôvodu neprítomnosti Martina Kližana: "Prekvapilo ma, keď povedali, že Kližo netrénoval, tak sa štvorhra nehrala. To, že ju Kližo zrušil, tak je to, samozrejme, mínus, jeho chyba. Na strane druhej, keď sme mali Andreja Martina, ktorý je len na tú štvorhru, tak on by mal zahrať štvorhru každý deň. Ak by Kližo ochorel, s kým by ju hral?"

 

"Z úst Kaja zaznelo, že sa chodilo normálne na obedy a večere, ale teraz sa nešlo, lebo nálada v tíme nebola dobrá. Za seba hovorím, že za 8 rokov v daviscupe som nebol na žiadnej večeri s tímom. Nie žeby som ja nechcel, nedá sa to poskladať. Všetci to odmietnu, lebo idú domov. Slovensko je jediná krajina na svete, ktorá počas daviscupu spí doma. Tím nespí spolu na hoteli a hráči nie sú spolu. Táto otázka sa riešila, ale je nevyriešiteľná. V slovenských podmienkach je to zložité. Zväz to bol ochotný platiť, ale v princípe sa to nestretlo s pochopením u niektorých hráčov a tiež ľudí z realizačného tímu. Ten tím na tom netrvá a hráčom je teda pohodlnejšie si riešiť svoje veci. Je to taká unikátnosť, že keď sme sa o tom rozprávali v zahraničí, tak dosť ľudí tomu nerozumelo," uviedol pre tenisovysvet.sk Polášek.

 

"Najlepšie by bolo spraviť stretnutie a vyriešiť si, prečo sa to stalo. Nech sa stretnú tí, ktorí tam majú byť. Tí, ktorí o tom nabudúce budú rozhodovať, aby sa to nestalo proti Poliakom. Keď sa v normálnej firme niečo pokazí, tak sa to pomenuje a snažia sa tomu predísť. Mám obavu, že keď povieme, že jediný na vine bol Kližo a v septembri-októbri zavoláme Poliakov na tento istý povrch, tak či s Kližom alebo bez neho bude ten výsledok rovnako zlý," načrtol jednu z možností aspoň dočasného riešenia celej situácie Filip Polášek. 

 

Prečítajte si tiež: Karol Kučera sa obul do Kližana: Poškodil celý tím




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona