Polanského by v prípade vstupu na nemecké územie nezatkli

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 07:04 • 2 min
Polanského by v prípade vstupu na nemecké územie nezatkli

Polanského by v prípade vstupu na nemecké územie nezatkli - Politika Poľského filmového režiséra Romana Polanského, ktorému hrozilo vydanie na trestné stíhanie do USA a tento týždeň ho prepustili vo Švajčiarsku z domáceho väzenia, nezatknú, ak vstúpi na ú

slovakia

left justify in out

img

Poľského filmového režiséra Romana Polanského, ktorému hrozilo vydanie na trestné stíhanie do USA a tento týždeň ho prepustili vo Švajčiarsku z domáceho väzenia, nezatknú, ak vstúpi na územia Nemecka. Informoval o tom dnes magazín Focus.
      Polanského rodné Poľsko ani Francúzsko, ktoré mu udelilo občianstvo, odmietajú slávneho filmára zatknúť na základe medzinárodného zatykača vydaného Spojenými štátmi. Pozícia Nemecka však doposiaľ nebola jasná.
      Focus cituje hovorcu v Bonne sídliaci Spolkový justičný úrad, zaoberajúci sa otázkou vydávania zatykačov, podľa ktorého nie je Polanski v Nemecku "hľadanou" osobou. Takto rozhodla už dávnejšie spolková vláda.
      "Takže, ak sem príde pán Polanski, nebude zadržaný," uviedol hovorca úradu.
      Režisér kultových filmov ako Čínska štvrť alebo Rosemary má dieťa opustil územie USA ešte v roku 1978 po tom, ako ho súd usvedčil zo sexuálneho vzťahu s 13-ročným dievčaťom. Jeho vtedajšia obeť žalobu dávno stiahla a Polanskému nielen verejne odpustila, ale aj opakovane žiadala o ukončenie jeho trestného stíhania. Americkú justíciu to však nepresvedčilo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies