Poláčikovou náplasťou na zlé výsledky iba výkon brankára Kozmera

NETKY.SK • 23 August 2010, 13:20 • 2 min
Poláčikovou náplasťou na zlé výsledky iba výkon brankára Kozmera

Poláčikovou náplasťou na zlé výsledky iba výkon brankára Kozmera

slovakia

left justify in out

img

Nespokojnosť a sklamanie s jedinou svetlou výnimkou. Trénera slovenskej vodnopólovej reprezentácie Romana Poláčika potešil na 49. ročníka Dunajského pohára spomedzi jeho zverencov iba sedemnásťročný brankár Lukáš Kozmer.
Slovákom vstup do novej sezóny nevyšiel, keď v Košiciach v rámci hernej prípravy pred kvalifikáciou ME 2012 ťahali vo všetkých dueloch za kratší koniec. Poláčikovi navyše na čele pribudli nové vrásky, keďže s tímom ho čaká viac práce než zrejme čakal. Slováci si počas troch dní nedokázali poradiť ani s jedným z trojice Veľká Británia, Rumunsko a Grécko a nakoniec obsadili posledné miesto. "Čo sa týka tohto výsledku, tak nie som veľmi spokojný. Neboli sme tu všetci sedemnásťroční, mali sme tu aj pár starších hráčov, ktorí však neboli v stopercentnej kondícii, keďže príprava na sezónu u nás začala zhruba pred týždňom. Ťažko prehĺtam tieto výsledky, nie som z nich nadšený, najmä proti Grécku. Už si ani nepamätám, kedy takto reprezentácia prehrala 3:16," uviedol Poláčik.
V tíme sa stretla skúsenosť s mladosťou a trénerovi sa naskytol aktuálny obraz výkonnosti jednotlivých hráčov. "Turnaj mi dal prehľad o niektorých mladých hráčoch, ktorí majú svoje nedostatky. Do budúcna im musíme dávať možnosť, pretože seniorské mužstvo je potrebné pomaly dopĺňať novými hráčmi. Je pravdou, že Rumuni a Gréci sú úplne v inej fáze prípravy, my sme na začiatku, oni na vrchole. Niektoré základné veci, ktoré si povieme, však musíme dodržiavať aj o polnoci. Zbytočne veľa plávali, mali si dať pozor na nahrávky, ale kondícia a zohratosť prídu. Vidím však, že budeme mať veľa práce," skonštatoval Poláčik.
Napriek negatívam našiel hlavný kouč medzi hráčmi jednu svetlú výnimku. "Z mladých hráčov ma uspokojil jedine výkon Kozmera, ktorý proti Rumunom a Grékom na moju spokojnosť zachytal dosť solídne. Ostatní bojovali sami so sebou a ja s nimi," netajil slovenský kormidelník.
Slovenské vodné pólo trpí úzkou mládežníckou základňou a absencia skúsených hráčov potvrdila, že bez nich je problém dosiahnuť uspokojivé výsledky. V najbližších rokoch však bude napriek tomu potrebné pokračovať v zapracovávaní nových tvárí do tímu. "Človeku určite takéto prehry neprispejú k zvýšeniu sebavedomia, na druhej strane možno to niektorých mladších povzbudí, aby začali na sebe viac pracovať," uviedol niekoľkonásobný víťaz ankety "Mokrá lopta" o najlepšieho vodného pólistu Slovenska Karol Bačo.
Aj jeho podobne ako trénera nadchol iba výkon brankára Kozmera. "Čo sa týka mladých hráčov, tak najlepšie si ako tak zastal svoju úlohu Lukáš. Bol po prvý raz medzi seniormi a nehrá ani slovenskú extraligu mužov. Inak sa nikto nejako neukázal, pretože pokaziť sa môže, ale myslím si, že tam chýba aj nejaká dravosť a chcenie," dodal Bačo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies