Polášek s Čermákom neuspeli vo finále v Tokiu, double Andyho Murrayho

NETKY.SK • 10 Október 2011, 19:51 • 2 min
Polášek s Čermákom neuspeli vo finále v Tokiu, double Andyho Murrayho

Polášek s Čermákom neuspeli vo finále v Tokiu, double Andyho Murrayho

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Filip Polášek nezískal svoj siedmy deblový titul na okruhu ATP. Vo finále štvorhry na turnaji v Tokiu (dotácia 1,214 milióna dolárov) spoločne s Čechom Františkom Čermákom prehrali ako nasadené štvorky s britskou bratskou dvojicou Andy Murray, Jamie Murray za 58 minút hladko v dvoch setoch 1:6 a 4:6.
Andy Murray sa stal v japonskej metropole prvým hráčom v tejto sezóne, ktorý zaknihoval na turnaji ATP víťazný double. Vo finále dvojhry si rodák zo škótskeho Dunblane poradil s najvyššie nasadeným obhajcom titulu Španielom Rafaelom Nadalom v troch setoch 3:6, 6:2 a 6:0  Pre Poláška a Čermákom to bolo druhé neúspešné deblové finále v priebehu siedmich dní. Minulú nedeľu v malajzijskom Kuala Lumpure nestačili v dueli o titul na americko-holandskoantilský pár Eric Butorac, Jean-Julien Rojer. Na konte majú zatiaľ dva spoločné tituly vo štvorhre, keď v máji triumfovali v Belehrade a v júli v Gstaade - v oboch prípadoch na antuke. Z Tokia si odnášajú prémiu 39.320 dolárov a 300 bodov do svetového rebríčka.
Prvý set bol jasnou záležitosťou bratov Murrayovcov, ktorí prelomili podanie Poláška i Čermáka a za 24 minút získali dejstvo vo svoj prospech. O osude druhého dejstva rozhodol siedmy gem, v ktorom Polášek za stavu 3:3 po druhý raz stratil servis. Murrayovci už dotiahli zápas do úspešného konca, keď za stavu 5:4 premenili v poradí druhý mečbal. Briti skvele podávali a Poláška a Čermákom nepustili ani k jedinému brejkbalu.  

štvorhra - finále:
Andy Murray, Jamie Murray (V. Brit.) - František Čermák, Filip POLÁŠEK (4-ČR/SR) 6:1, 6:4

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona