Poľadovica v Česku začína pomaly ustupovať, severnú Moravu však trápi smog

NETKY.SK • 4 Február 2017, 10:34 • 2 min
Poľadovica v Česku začína pomaly ustupovať, severnú Moravu však trápi smog

PRAHA - V Českej republike ešte stále hrozí poľadovica a ľudia by si mali pri svojich cestách dávať pozor, napísal dnes spravodajský server Aktuálně.cz.

slovakia

left justify in out

Hydrometeorológovia uvádzajú podľa tohto zdroja stav nebezpečenstva stále pre väčšinu krajov v štáte, pričom malé je nebezpečenstvo len v Libereckom - na severe Čiech - a v Juhomoravskom kraji.

 

Napriek tomu však oproti predošlým dňom sa, ako hovoria odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), situácia zlepšila a stav nebezpečenstva je už len nízky. Výstraha platí do dnešného poludnia, ale meteorológovia ju môžu opäť predĺžiť, poznamenáva internetový portál Aktuálně.cz.

 

Český rozhlas (ČRo) však informoval, že dnes dopoludnia znova vyhlásili smogovú situáciu v niektorých častiach Moravskosliezskeho kraja, v okolí miest Ostrava, Karviná a Frýdek-Místek. Nebezpečenstvo smogu tam bolo pritom odvolané len v piatok, kvalita ovzdušia sa ale v celom danom regióne počas dnešnej noci zhoršila, uvádza ČHMÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies