Poľadovica spôsobila v severnom Holandsku dopravný chaos

NETKY.SK • 6 Január 2016, 14:17 • 2 min
Poľadovica spôsobila v severnom Holandsku dopravný chaos

HAAG - Holandské orgány varovali dnes motoristov na severe krajiny, aby nevychádzali na cesty, pretože ľad a mrznúci dážď vytvárajú nebezpečné podmienky pre šoférovanie.

slovakia

left justify in out

Mali hlásené desiatky dopravných nehôd.

 

Vládna agentúra pre cesty a vodné toky dnes na Twitteri varovala, že severovýchodnú polovicu krajiny postihla poľadovica. A odporúčala: "Nepoužívajte cesty," citovala ju tlačová agentúra AP.

 

 

Vodiči, ktorí odporúčanie ignorovali, čelili dlhým meškaniam, pretože autá a kamióny sa šmýkali z ciest a došlo k množstvu kolízií. Holandská dopravná informačná služba uviedla, že v najpostihnutejších oblastiach došlo k najmenej 50 nehodám, hoci vážne zranenia neboli hlásené.

 

Mnohé zo škôl v oblasti dnes zostali uzavreté. Deti využili podmienky a urobili si z nadchodov a uzavretých ciest improvizované ľadové šmýkačky a klziská.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona