Pokuty v jazykovom zákone by mali ostať zachované len sčasti

NETKY.SK • 22 September 2010, 11:00 • 2 min
Pokuty v jazykovom zákone by mali ostať zachované len sčasti

Pokuty v jazykovom zákone by mali ostať zachované len sčasti

slovakia

left justify in out

img

Pokuty v jazykovom zákone, ktoré zaviedla vláda Roberta Fica (Smer-SD), zrejme zostanú, no v oklieštenej podobe. Pred novinármi to dnes pripustila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) s tým, že sa na tom zhodli vládni predstavitelia na Koaličnej rade.
"Je zhoda, že pokiaľ ide o verejné informácie, informácie znamenajúce dostupnosť základných služieb pre občanov alebo by mohli znamenať riziko ohrozenia života, nedodržiavanie zákona si bude vyžadovať sankcie," deklarovala.
Ďalšie detaily, ako povinnosť zverejňovať napr. reklamné letáky aj v štátnom jazyku, podľa jej slov lídri nechali na ďalšie rokovanie. "Predstavitelia strán majú týždeň na to, aby tieto veci ešte dohodli," podotkla. Pôvodne mala vláda o zmene zákona o štátnom jazyku rokovať dnes, napokon bol však z programu vypustený.
Radičová zároveň uistila, že vládna koalícia je rozhodnutá v súčasnosti platný zákon o dvojakom občianstve zrušiť. Aj túto právnu normu zaviedla Ficova vláda. Jej podstatou je, že ak občan SR požiada o občianstvo inej krajiny, príde o to slovenské. Ak to neprizná, hrozí mu finančná pokuta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona