Pokuty tým, ktorí jazdia načierno po diaľnici nechodia: Systém zachytáva aj tých, ktorí si známku kúpili

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 14:07 • 2 min
Pokuty tým, ktorí jazdia načierno po diaľnici nechodia: Systém zachytáva aj tých, ktorí si známku kúpili

BRATISLAVA - Už tri mesiace fungujú na Slovensku elektronické diaľničné známky. Tí, ktorí si ich nekúpili a jazdia po diaľnici mali dostať pokuty poštou. To sa však nedeje, pretože systém nefunguje.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Hospodárske noviny nový šéf Národnej diaľničnej spoločnosti Róbert Auxt priznal, že generovanie pokút má viacero nedostatkov.

 

„Je tam aj určitá chybovosť, značka sa napríklad zaznamená, ale dané auto už má zakúpenú platnú diaľničnú známku,“ povedal šéf NDS Auxt pre denník.

 

Systém má problém rozlišovať vozidlá, ktoré sú oslobodené od platenia diaľničnej známky. A to sú preto dôvody, prečo diaľničiari nezverejňujú štatistiky čiernych jázd.

 

V čase, keď sa začína skloňovať generálny pardon pre nepoctivých vodičov, prichádza ministerstvo dopravy s iným riešením. Tak, aby sa porušovatelia zákona postihovali, no aby postihy neboli pre vodičov likvidačné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies