Pokutu 10.000 eur dostala TV Markíza za skrytú reklamu

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 07:48 • 2 min
Pokutu 10.000 eur dostala TV Markíza za skrytú reklamu

Pokutu 10. 000 eur dostala TV Markíza za skrytú reklamu - Ekonomika Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) uložila na dnešnom zasadnutí pokutu 10.

slovakia

left justify in out

img

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) uložila na dnešnom zasadnutí pokutu 10.000 eur televízii Markíza za odvysielanie skrytej reklamy. V Televíznych novinách 5. septembra 2011 totiž odvysielala príspevok s názvom Prípravy na tanečný sviatok, ktorým propagovala program Let's Dance. 
      Pre skrytú reklamu začala rada voči televízii aj správne konanie za príspevok Nová spevácka šou. Ten obsahoval informácie o programe Hlas Česko Slovenska, ktorý Markíza odvysielala v Televíznych novinách 17. januára. 
      Ďalšiu pokutu vo výške 170 eur uložila Rozhlasu a televízii Slovenska za to, že 8. novembra minulého roka nedodala súvislý záznam vysielania programu Luther. 
      Rada zároveň začala správne konanie voči televízii JOJ za porušenie objektívnosti a nestrannosti pri odvysielaní príspevku Futbalový Víkend šampiónov? Kdeže!!!! Víkend babrákov!!! v programe Šport. Taktiež za neobjektívnosť začala správne konanie aj voči Markíze za odvysielanie dvoch príspevkov v Televíznych novinách, a to Markíza podáva žalobu a Prečo nepôjdeme na OTO 2011.
      Rada zároveň schválila výsledky monitoringu vysielania vybraných programov v období kampane a volieb do NR SR, v rámci ktorého nebolo zistené žiadne porušenie právnych predpisov. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies