Pokuta pre banku BNP Paribas by mala dosiahnuť do 9 miliárd USD

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 18:49 • 2 min
Pokuta pre banku BNP Paribas by mala dosiahnuť do 9 miliárd USD

NEW YORK/PARÍŽ - Francúzska veľkobanka BNP Paribas je blízko dohody v Spojených štátoch o spore za porušovanie amerických sankcií voči niektorým krajinám, pričom sa očakáva, že pokuta by mala dosiahnuť do 9 miliárd USD (6,62 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes zdroj oboznámený so situáciou. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
     

Podľa Spojených štátov najväčšia francúzska banka vedome utajovala transakcie zhruba až za 30 miliárd USD, ktorými porušovala sankcie Washingtonu voči krajinám ako Irán, Sudán a Kuba, uviedol zdroj, ktorý si neželal byť menovaný, nakoľko rokovania sú dôverné. Banke hrozila pokuta presahujúca 10 miliárd USD, podľa všetkého však banka začiatkom júla prizná vinu a podľa zdroja zaplatí pokutu od 8 do 9 miliárd USD.
     

Obe strany podľa informácií denníka Wall Street Journal dosiahli zatiaľ širšiu dohodu, no ešte je potrebné dotiahnuť jednotlivé body do konca. Hodnota akcií BNP Paribas sa dnes prakticky nemenila, od začiatku tohto roka však hodnota akcií francúzskej veľkobanky klesla takmer o 10 %.
     

(1 EUR = 1,3596 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies