Pavlis: Pokúsim sa dohodnúť pre naše výrobné podniky nižšie ceny energií

NETKY.SK • 8 Október 2014, 20:00 • 2 min
Pavlis: Pokúsim sa dohodnúť pre naše výrobné podniky nižšie ceny energií

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Minister hospodárstva SR Pavol Pavlis navštívil dnes jediného slovenského producenta ferozliatin na výrobu ocele závod OFZ Istebné v Oravskom Podzámku - Širokom so 480 zamestnancami, ktorého sa ako významného exportéra bytostne dotýkajú prijaté sankcie EÚ voči Ruskej federácii.

slovakia

left justify in out

„Uvedomujeme si, že tento podnik je exportne orientovaný a dopad sankcií naň je veľmi rozsiahly. Lacní ukrajinskí výrobcovia ferozliatin, objemom produkcie prakticky najväčší na svete, ktorí doteraz vyvážali na ruský trh, sa začali po strate hlavného odbytiska orientovať na Európu,“ vysvetlil pre TASR minister hospodárstva.
     

Zopakoval, že jedným z mála možných riešení je podľa neho zníženie cien energií. „Mojou úlohou je rokovať o tom s ministrom financií. Po predložení rozpočtu bude priestor, aby som sa snažil nielen pre tento výrobný podnik dohodnúť čo najlepšie podmienky tak, aby naši producenti boli konkurencieschopní,“ konštatoval Pavlis.
     

„Viaceré dôležité slovenské výrobné podniky ohrozuje aj z pohľadu udržania zamestnanosti dopad sankcií v kombinácii s vysokými poplatkami za elektrickú energiu. Intenzívne hľadáme aj iné účinné nástroje, ako im pomôcť, no v tejto chvíli sa najreálnejšie javí práve podpora v oblasti cien energií,“ dodal minister hospodárstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies