Pokúsi sa o vyrovnanie rekordu, Peter Sagan bude opäť líder Bory na Tour

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 10:33 • 2 min
Pokúsi sa o vyrovnanie rekordu, Peter Sagan bude opäť líder Bory na Tour

Berlín - Slovenský cyklista Peter Sagan pôjde na tohtoročnú Tour de France definitívne bez brata Juraja. V stredu to potvrdil jeho tím Bora-Hansgrohe, ktorý zverejnil osemčlennú súpisku na prestížne preteky.

slovakia

left justify in out

Okrem päťnásobného držiteľa zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže v nej figuruje aj dvojnásobný šampión vrchárskej súťaže Poliak Rafal Majka, ktorý bude druhý líder v kopcoch.

 

Dvadsaťosemročný Sagan mal vlani šancu na zisk šiesteho zeleného dresu v rade a vyrovnanie rekordu Nemca Erika Zabela, no organizátori ho po 4. etape kontroverzne vylúčili. Vinili ho z toho, že spôsobil pád Marka Cavendisha, no nakoniec sa obe strany zhodli, že išlo o nešťastnú nehodu. Na konte má aj osem etapových triumfov na TdF.

 

Okrem tejto dvojice sú v tíme aj Talian Daniel Oss, Nemec Marcus Burghardt, Rakúšania Gregor Mühlberger a Lukas Pöstlberger a Poliaci Pawel Poljanski a Maciej Bodnar.

 

Juraj Sagan si vlani premiérovo vyskúšal TdF, no tento rok si najväčší cyklistický sviatok nezopakuje.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona