Pokus o rekordný zápis: Amatéri sa chcú natočiť film s čo najväčším počtom nehercov

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 11:44 • 2 min
Pokus o rekordný zápis: Amatéri sa chcú natočiť film s čo najväčším počtom nehercov

DOLNÁ STREHOVÁ - Pokus o zápis do Slovenskej knihy rekordov, v ktorom sa amatérski režiséri pokúsia dostať do svojho filmu čo najviac nehercov, bude spestrením tohtoročného, v poradí už 24. ročníka známeho festivalu humorných amatérskych filmov HAH. Podujatie sa uskutoční v piatok a sobotu, 25. a 26. júla na termálnom kúpalisku v Dolnej Strehovej v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Ako sa vyjadril komisár Slovenskej knihy rekordov Igor Svítok, ide pravdepodobne o prvý pokus o zápis do tejto knihy v okrese Veľký. Krtíš. Do rekordu sa budú môcť zapojiť všetci rekreanti, ktorí navštívia kúpalisko v sobotu 26. júla od 12.00 h do 14.00 h. Do samotnej súťaže prihlásili amatérski tvorcovia viac ako 30 snímok. Odborná porota vybrala pre súťaž 22.

 

Ako pre TASR uviedol Ivan Vredík z Hontiansko-ipeľského osvetového strediska vo Veľkom Krtíši, tento rok budú môcť diváci vidieť tri animované filmy, ako aj päť filmov z Českej republiky. V súťaži bude premietnutý aj film Hahosrandy, ktorý nakrútili účastníci minuloročného filmového festivalu. "Súčasťou festivalu je vystúpenie komickej skupiny Hotovo z Rimavskej Soboty, ako aj piesňový recitál Tomáša Pohorelca," dodal.

 

Amatérski filmári z Česka a Slovenska súťažia o netradičné ceny, ktorými sú zlaté, strieborné a bronzové rúry. Prehliadku organizuje Hontiansko-ipeľské osvetové stredisko vo Veľkom Krtíši v spolupráci s filmovým klubom Urtica. Festival vznikol vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies