Pokrstili novinku scenáristu Stanislava Dančiaka Horná Dolná

NETKY.SK • 25 November 2015, 09:49 • 2 min
Pokrstili novinku scenáristu Stanislava Dančiaka Horná Dolná

BRATISLAVA - Herci Štefan Kožka, Michal Kubovčík, Petra Polnišová, Marta Sládečková, Zuzana Šebová a Juraj Tabaček uviedli v utorok večer v bratislavskom Gorila.sk Urban Space do života knihu k seriálu Horná Dolná (2015).

slovakia

left justify in out

Autor seriálového scenára Stanislav Dančiak, z ktorého rúk publikácia vzišla, predostiera na 104 stranách čitateľom množstvo pravdivých i fiktívnych správ o Hornej Dolnej a jej obyvateľoch, ako aj najvýznamnejšie udalosti z histórie obce a ďalšie exkluzívne informácie, ktoré sa do seriálu nedostali. Fanúšikovia úspešného televízneho formátu sa prostredníctvom rozhovorov so svojimi obľúbencami dozvedia viac o ich živote, spoznajú ich názory a životné pravdy.


Na jednej z úvodných stránok knihy nechýba tiež recept na slávny Hornodolniacky kakaovník, ktorým herci novinku pokrstili. „Hornodolniacky kakaovník je najzásadnejšia vec, ktorá veľmi určuje ten svet a tú dedinu a to, ako celá Horná Dolná funguje. Je to pokus o koláč, ktorý sa vyvŕbil tým nie úplne najestetickejším spôsobom a taký je aj celý ten svet. Oni sa vždy o niečo snažia a vždy sa im to trochu šmykne a vznikne niečo úplne iné, ako čakali,“ priblížil Dančiak v rozhovore pre agentúru SITA.


Kniha vznikala niekoľko mesiacov. „Ono to tak nejako prišlo. Bolo treba to napísať a ja som bol práve poruke, takže ten prvotný moment bol takýto. Celá knižka úzko súvisí so seriálom a je určená hlavne fanúšikom, sú v nej také viac-menej sprievodcovsko-turistické informácie o Hornej Dolnej, ktoré sú, pochopiteľne, fiktívne, lebo celé je to hra,“ poznamenal syn známeho slovenského herca Stana Dančiaka.


Vydanie publikácie iniciovala televízia so zámerom potešiť ľudí. „Ústrednou myšlienkou, prečo vlastne táto kniha vznikla, je to, aby Horná Dolná mohla prísť do obývačiek a domovov ľudí nielen počas vysielacieho času, ale natrvalo. Chceli sme hlavne potešiť divákov a myslíme si, že knižka je pre nich skvelým darčekom,“ uviedol PR manažér seriálu Peter Bednár.


Publikácia podľa jeho slov nie je len autentickým prepisom seriálového scenára. „Vychádzajú knihy, ktoré sú len prepisom scenára, táto kniha je naopak celá vytvorená. Neponúka ľuďom len to, čo videli na televíznej obrazovke, ale ešte niečo navyše. Je to vlastne taká pridaná hodnota k seriálu. Keď má človek niečo rád, často chce v súvislosti s tým prežívať ešte niečo viac a to práve čitateľom dá táto kniha,“ dodal.


Autor novinky Stano Dančiak má vraj v súvislosti so seriálom v hlave už ďalšie knižné plány. „Všetko však závisí od toho, aký úspešný bude sitkom. Ohlasy sú zatiaľ dobré,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona