Pokračovanie muzikálu Príbeh ulice II bude mať v marci premiéru

NETKY.SK • 17 Február 2011, 13:01 • 2 min
Pokračovanie muzikálu Príbeh ulice II bude mať v marci premiéru

Pokračovanie muzikálu Príbeh ulice II bude mať v marci premiéru

slovakia

left justify in out

img

Príbeh ulice II s podtitulom Temnota je pokračovaním úspešného pôvodného slovenského hip-hopového muzikálu, slovenskú premiéru bude mať 25. marca v bratislavskom Divadle Nová scéna.
Autorom scenára a režisérom muzikálu je tak ako v prvej časti Nikita Slovák, choreografom a producentom Milan Kereš, hudobným producentom raper Opak, dramaturgom Soňa Karvayová, autorom scény Pavol Andraško, kostýmy navrhol Boris Hanečka, styling Sandra Žigová. V hlavných postavách Nika, Mie, Viktora, Daga, Pepeho, Tiny, Cice či Anjela a v ďalších úlohách sa predstavia Robo Jakab, Marek Majeský, Táňa Pauhofová, Kristína Farkašová, Kristína Turjanová, Marián Labuda ml., Eva Sakálová, Peter Kočiš aj Zuzana Šebová, raperi Opak, Laky, Vladis, Rakby a tanečníci z Freak Dance Company a The Pastels.
Príbeh Ulice by mal byť, tak ako ten prvý, silný a svieži a mal by zaujať nielen fanúšikov hip-hopu, ale aj staršiu generáciu. Stavia totiž na reálnom príbehu lásky, ktorý sa odohráva v súčasnosti, predovšetkým na ulici. Opisuje každodenné boje, ale rovnako prinesie aj humorné scény či prepracované tanečné choreografie. Opäť nebudú chýbať rapové súboje ani nové skladby z produkcie rapera Opaka. Ten spolu s Máriou Čírovou naspieval aj ústrednú skladbu k muzikálu.
„Povedal som si, že bude najlepšie, keď to bude robiť osvedčená zostava, hudba Opak, choreografie Miňo Kereš. Povedali sme si, že tá dvojka musí priniesť aj nejaké prekvapenie a musí byť trošku iná. Je to samozrejme pokračovanie, ale je to urobené tak, aby tomu rozumel aj divák, ktorý nevidel jednotku. Pribudla postava Anjela, je to vtipnejšie, ale aj temnejšie, preto aj Príbeh ulice II nesie názov Temnota,“ povedal pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami režisér muzikálu Nikita Slovák.
Premiéra muzikálu sa uskutoční na Novej scéne 25. marca, kde bude mať „domovskú scénu“, na jeseň je plánované turné po Slovensku. Na jar 2012 bude aj premiéra v Prahe. O muzikál už prejavili záujem najväčšie české produkcie a divadlá. Tvorcovia muzikálu plánujú aj realizáciu filmovej verzie, zloženej z oboch častí príbehu.  
Prvý slovenský hip-hopový muzikál Príbeh ulice mal premiéru 24. októbra 2008 v bratislavskom Divadle Aréna, na slovenskom turné ho videli diváci v Košiciach, Prešove, Martine a Nitre. Od júna 2009 ho s úspechom uvádzali v Prahe, kde bol medzi hosťujúcimi umelcami aj známy český herec Karel Roden.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies