Pokračuje súdny proces v kauze úmrtia štyroch študentiek

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:16 • 2 min
Pokračuje súdny proces v kauze úmrtia štyroch študentiek

TRNAVA – Na Okresnom súde v Trnave dnes pokračuje pojednávanie vo veci havárie školského autobusu, pri ktorej zomreli štyri študentky trnavského športového gymnázia.

slovakia

left justify in out

Nadnes dostalo predvolanie až 13 svedkov, no minimálne jeden z nich sa ospravedlnil. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

 

Naposledy sa v kauze konalo koncom apríla tohto roku, kedy vypovedali účastníci triedneho výletu, vrátane pedagogického dozoru.

 

V autobuse, ktorý smeroval do Trnavy z Oravy, sa 6. júna 2014 viezlo spolu 29 žiakov a dve pedagogičky. Autobus zišiel z nejasných príčin z cesty. Štyri usmrtené dievčatá sedeli na zadných sedadlách, autobus ich privalil po tom, ako sa prevrátil na bok.

 

Ostatní cestujúci utrpeli rôzne zranenia – od otrasov mozgu, cez zlomeniny rebier, tržné rany až po pomliaždeniny s liečením od jedného týždňa do troch mesiacov. Vodičovi autobusu, ktorý jazdil 30 rokov bez nehody, hrozí za trestný čin všeobecného ohrozenia trest odňatia slobody až na desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies