Pokračuje proces v kauze platinových sít

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 11:20 • 2 min
Pokračuje proces v kauze platinových sít

BRATISLAVA - Na Okresnom súde Bratislava 1 dnes pokračuje proces v kauze tzv. platinových sít.

slovakia

left justify in out

"Okresný súd Bratislava I na dnešnom hlavnom pojednávaní pokračuje v dokazovaní čítaním výpovedí svedkov a znalcov, ako to navrhli procesné strany," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Proces je naplánovaný aj na štvrtok 30. marca. Naposledy sa výsluchom jedného svedka vo veci konalo koncom januára tohto roku.

 

V prípade možného podhodnoteného predaja takzvaných platinových sít Správou štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR prokurátor obžaloval bývalých nominantov SDKÚ v SŠHR – bývalého vedúceho úradníka rezerv Jána K. a vedúceho služobného úradu rezerv Juraja L. a znalca Ondreja B. Trojica mužov čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom, ako aj z prečinu nepravdivého znaleckého posudku, tlmočníckeho úkonu a prekladateľského úkonu.

 

Podľa prokurátora obvinení vo svojom postavení konali v rozpore so záujmami štátu pri hospodárnom a účelnom nakladaní s jeho majetkom. Pri predaji platiny pod cenu štát podľa obžaloby prišiel o viac ako 2,2 milióna eur.

 

Ide o jeden z mála prípadov, keď sa pred súd dostal aj znalec. Ondrej B. mal vyhotoviť znalecký posudok na približne 30-násobne nižšiu sumu, než bola trhová hodnota sít. Ten podľa výsledkov policajného vyšetrovania stanovil všeobecnú hodnotu platinových sitiek na 81.720 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona