Pokračuje proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 10:49 • 2 min
Pokračuje proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave

BRATISLAVA - Pred senátom Okresného súdu Bratislava 1 bude od stredy 16. marca pokračovať proces v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004. Hlavný obžalovaný je Branislav A., ktorý je v iných prípadoch odsúdený na doživotie.

slovakia

left justify in out

Na dva dni hlavného pojednávania je predvolaných dovedna 20 svedkov. Proces bude prebiehať opätovne v bratislavskej väznici. Naposledy sa vo veci konalo v prvej polovici decembra minulého roku. Predseda senátu vtedy nevedel ani približný počet zostávajúcich svedkov, ktorých súd potrebuje vypočuť, aby sa proces priblížil do finále. Situáciu môže skomplikovať skutočnosť, že predseda senátu plánuje od leta odísť do dôchodku a dokazovanie by sa mohlo začať odznova.

 

 V kauze sú okrem Branislava A. obžalovaní Karol M., nachádzajúci sa stále v Belize, a Jozef B. a Nikola P., ktorí dávajú svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v neprítomnosti. Voči Karolovi M. sa koná ako voči ušlému.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Z vraždy sú okrem Branislava A. obžalovaní aj Jozef B., Nikola P. a Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

 

Spomínaného bossa zemplínskej zločineckej skupiny Branislava A. odsúdil nedávno trojčlenný senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky (NS SR) v inej kauze - vraždy Arpáda Nistora a ďalších závažných trestných činov na doživotie.

 

NS SR na svojom verejnom zasadnutí na záver februára zamietol odvolania Branislava A. a jeho troch ďalších komplicov voči minuloročnému verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR vtedy v záverečnom návrhu uviedol, že rozsudok ŠTS pokladá za zákonný.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies