Pokračuje proces s východoslovenskou skupinou Róberta O. v kauze vrážd

NETKY.SK • 7 Január 2013, 11:25 • 2 min
Pokračuje proces s východoslovenskou skupinou Róberta O. v kauze vrážd

Pokračuje proces s východoslovenskou skupinou Róberta O. v kauze vrážd - Krimi Po viac ako mesačnej prestávke pokračuje dnes pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) hlavné pojednávanie s východoslovenskou skupinou Róberta O.

slovakia

left justify in out

imgPo viac ako mesačnej prestávke pokračuje dnes pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) hlavné pojednávanie s východoslovenskou skupinou Róberta O. v kauze piatich vrážd a ďalšej rozsiahlej trestnej činnosti.

Naplánované sú výpovede troch svedkov. Naposledy sa vo veci konalo minulý rok 28. novembra. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Predtým súd musel v októbri proces opäť odročiť pre práceneschopnosť jedného z obžalovaných.

Teda ani po viac ako piatich rokoch od prvého hlavného pojednávania s členmi, podľa obžaloby údajného zločineckého gangu Róberta O. z Košíc, ktoré bolo 6. augusta 2007, nie je tento proces ukončený. Súd v Pezinku už síce raz vyniesol verdikt, ale odvolací súd - Najvyšší súd (NS) SR ho zrušil.

Vtedajší Špeciálny súd (ŠS) v Pezinku odsúdil v tejto kauze vo februári 2009 Róberta O. na doživotie a rovnako aj nájomného vraha Jaroslava P. Ostatní odsúdení dostali štyri až desať rokov. NS SR však následne verdikt zrušil. Počas posledných šiestich mesiacov minulého roka súd v Pezinku vytýčil minimálne päť hlavných pojednávaní. Tri z nich sa neuskutočnili pre neprítomnosť alebo práceneschopnosť obvinených alebo ich obhajcov.

Obžaloba na členov údajného gangu bola podaná za päť vrážd a ďalšiu trestnú činnosť. Najznámejšia vražda sa stala 23. apríla 2005 v Košiciach, keď dávkou zo samopalu údajne zastrelili Jozefa Eštóka, s ktorým si takto riešili osobný konflikt. Strely zasiahli aj nezainteresovaného muža, ktorý po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Jeho priateľka mala prestrelené nohy.

Trinástimi ranami zo samopalu 7. júna 2004 zavraždili podľa obžaloby aj Ganija Selmaniho, ktorého si počkali pred reštauráciou. O päť mesiacov neskôr mali zavraždiť zamestnanca košickej firmy, ktorá zabezpečovala prevoz peňazí, a ukradnúť mu kufrík s 1,4 miliónmi korún. V Moldave nad Bodvou mali v novembri 2001 pripraviť o život vtedy 26-ročného Mareka Adama a od marca 2008 sú traja muži zo skupiny obžalovaní z ďalšej vraždy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona