Pokračuje proces s Evou Z., obžalovanou z objednávky vraždy svojho manžela

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 11:45 • 2 min
Pokračuje proces s Evou Z., obžalovanou z objednávky vraždy svojho manžela

PEZINOK – Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku dnes pokračuje pojednávanie v prípade Evy Z., ktorá je obžalovaná z úkladnej vraždy svojho manžela v štádiu pokusu. Procesu čelí mladá žena na slobode. Z väzby sa dostala v auguste 2014, dôvodom bol pôrod dieťaťa, ktoré má s novým partnerom.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry si Eva Z. v januári 2014 objednala vraždu manžela, a to len dva mesiace po svadbe, ktorá bola 16. novembra 2013. Motívom mala byť snaha získať jeho majetok. Martin A., ktorého si mala na vraždu najať, začal spolupracovať s políciou. V procese vystupuje ako korunný svedok.

 

Martin A. mal za vykonanie vraždy dostať 50.000 eur. Muža podnikateľky mal zastreliť pištoľou, ktorú zabezpečila. Nevedela však zohnať náboje, vraždu preto posunula o týždeň. Pre problémy s nefunkčnou zbraňou neskôr podľa prokuratúry zmenila plán a Martinovi A. vraj prikázala, aby jej muža zaškrtil. Zabezpečiť mala na to potrebné gumové švihadlo. Tela by sa následne zbavili, po dvoch rokoch by nezvestného muža vyhlásili za mŕtveho a manželka by získala jeho majetok.

 

Polícia nakoniec vraždu exmanžela obžalovanej aj v ich rodinnom dome zinscenovala. Na pojednávaní dnes vypovedal znalec z odboru kriminalistiky a odboru elektrotechniky. Okrem iného sa mal vyjadriť k záznamom z kamier, ktoré sa nachádzajú v dome bývalých manželov. Podľa vyjadrenia znalca sa však na záznamovom zariadení nenachádzajú žiadne súbory z inkriminovaného dňa. Znalecké skúmanie, ktoré by odpovedalo na otázku, či boli vymazané, alebo nie, by mohlo trvať niekoľko rokov a stálo by niekoľko desiatok tisíc eur.

 

Na súde vypovedala aj ďalšia svedkyňa, ktorá vypracovala pre obžalovanú darovaciu zmluvu, v ktorej súčasný exmanžel previedol na obžalovanú časť rodinného domu, v ktorom žili. Svedkyňa potvrdila, že darovaciu zmluvu pre obžalovanú vypracovala, avšak na podrobnosti ohľadom predmetu zmluvy si už nespomínala.

 

Obžalovaná Eva Z. vinu odmieta a kauzu považuje za možnú pomstu korunného svedka, ktorý jej mal dlžiť peniaze.

Na 13.00 h je naplánovaný výsluch policajného agenta, ktorý v tomto prípade figuruje. Predsedníčka senátu však plánuje vykonať tento dôkaz s vylúčením verejnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies