Pokračuje proces s bossom sýkorovcov v kauze prípravy vraždy

NETKY.SK • 19 Február 2013, 10:23 • 2 min
Pokračuje proces s bossom sýkorovcov v kauze prípravy vraždy

BRATISLAVA - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje dnes po necelej týždňovej prestávke proces s Ladislavom B., považovaným za jedného z najvyššie postavených bossov bratislavskej skupiny sýkorovcov, v kauze prípravy vraždy Martina H., prezývaného Rezeň.

slovakia

left justify in out

Dnes, ako aj na začiatku minulého týždňa, je na programe hlavného pojednávanie prehrávanie zvukových záznamov. V prípade sú obžalované ďalšie štyri osoby. Najnovšie hlavné pojednávanie je vytýčené aj na utorok 19. februára. TASR dnes o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. V kauze doteraz vypočuli 40 svedkov a päť znalcov.
V novembri minulého roka vypovedal Martin H., ktorého podľa obžaloby plánovala táto skupina zavraždiť. Martin H. bol však na ŠTS obžalovaný z iných trestných činov.

Päť osôb obžalovali z trestného činu úkladnej vraždy v štádiu pokusu spolupáchateľstvom a nedovoleného ozbrojovania a proces sa začal koncom mája minulého roka. Ladislav B. a ďalších deväť osôb čelí od 21. mája aj ďalším novým obžalobám zo závažných trestných činov - zosnovania zločineckej skupiny, vydierania, vydieračského únosu, poškodzovania cudzej veci - podpaľovania áut, poškodzovania súkromných domov, rozbitia baru a následného podpálenia.

Obžalobu na piatich členov bratislavskej skupiny sýkorovcov, vrátane Ladislava B., v spomínanej prvej kauze, podal Úrad špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry (ÚŠP GP) SR začiatkom apríla 2012. Okrem bossa Ladislava B. medzi piatimi obžalovanými je aj Viliam R., prezývaný Čierny Vilko. Ladislav B. je považovaný, po Františkovi B. a Ladislavovi L., alias Kýblovi, za jedného z posledných troch žijúcich bossov tejto bratislavskej skupiny, ktorej zakladateľom bol zavraždený Miroslav Sýkora. Po Kýblovi sa pátra v súvislosti s inou trestnou činnosťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies