Pokračuje pojednávanie v kauze kolapsu daňovej správy

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 14:02 • 2 min
Pokračuje pojednávanie v kauze kolapsu daňovej správy

BRATISLAVA - Ďalším dokazovaním bude vo štvrtok pred senátom Okresného súdu Bratislava I pokračovať pojednávanie v kauze kolapsu daňovej správy z roku 2012.

slovakia

left justify in out

Obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušenia povinností pri správe cudzieho majetku čelí bývalý riaditeľ Daňového riaditeľstva SR Miroslav M. Podľa prokuratúry bol totiž zodpovedný za nefunkčnosť informačného systému KONS, ktorý mal sprehľadniť systém výberu DPH a iných daní. V dôsledku jeho nefunkčnosti však vznikli štátu škody za približne osem miliónov eur.


Podľa prokuratúry obžalovaný ako štatutár Daňového riaditeľstva podpísal dodatky zmlúv, ktoré dostatočne negarantovali zabezpečenie fungovania nového systému, ktorý bol zavádzaný do prevádzky. Konkrétne dodatky zbavovali dodávateľskú firmu zodpovednosti v súvislosti s fungovaním systému. Daňová správa následne v januári 2012 skolabovala. Obžalovaný vinu popiera, v prípade dokázania viny mu hrozí trest 10 až 15 rokov väzenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona