Pokračuje pojednávanie v kauze "bytovej mafie"

NETKY.SK • 10 Október 2015, 17:05 • 2 min
Pokračuje pojednávanie v kauze "bytovej mafie"

BRATISLAVA - V stredu 14. októbra pokračuje pred senátom Okresného súdu Bratislava I pojednávanie v kauze tzv. "bytovej mafie".

slovakia

left justify in out

Predošlé pojednávanie v júni tohto roku súd odročil, pretože senát skonštatoval, že je potrebné preložiť obžalobu do maďarčiny a zabezpečiť tlmočníka, keďže traja z poškodených, ktorí majú v prípade vypovedať, sú maďarskej národnosti. Podľa predsedu senátu bolo tiež do nasledujúceho pojednávania potrebné určiť právneho nástupcu jednej z poškodených, ktorá medzitým zomrela.


Pred Okresným súdom Bratislava I stojí v kauze tzv. "bytovej mafie" 14 obžalovaných. Organizovaná skupina má podľa obžaloby na svedomí podvodné prevody nehnuteľností s celkovou škodou 4,191 milióna eur. Hlavou skupiny bol podľa prokuratúry Jozef D. Ten v minulosti tvrdil, že od roku 2005 spolupracoval s políciou a pri podvodoch s nehnuteľnosťami ich informoval o jednotlivých krokoch. Polícia však popierala, že by disponovala informáciami, ktoré jej údajne poskytol Jozef D. Kontrolou, ktorú na základe žiadosti súdu vykonali, sa podľa polície zistilo, že neboli získané žiadne informácie týkajúce sa kauzy. Samotného Jozefa D., ktorý bol stíhaný na slobode vo štvrtok 8. októbra zadržala polícia. Dôvody jeho zadržania však nespresnili.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies