Pokračuje pojednávanie s obžalovaným bývalým legionárom

NETKY.SK • 30 Január 2016, 18:44 • 2 min
Pokračuje pojednávanie s obžalovaným bývalým legionárom

BRATISLAVA - Fázou dokazovania pokračuje v pondelok na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pojednávanie v kauze prípravy vraždy košickej podnikateľky a finančného podvodu. Obžalobe v tomto prípade čelí bývalý príslušník Francúzskej cudzineckej légie Ján T. spolu s Marcelom M. a Mikulášom B.

slovakia

left justify in out

Všetci traja na predošlom pojednávaní pred súdom deklarovali, že sú nevinní. Celý prípad zároveň podľa Mikuláša B. považujú za manipuláciu zo strany orgánov činných v trestnom konaní.


Podľa obžaloby Ján T. spolu s Mikulášom B. a Marcelom B. spáchali obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu a tiež podvod v hodnote približne 800-tisíc eur. Obeťou pripravovanej vraždy mala byť podľa prokurátora košická podnikateľka Valéria Š, ktorej firmu chceli následne previesť do svojho vlastníctva. Taktiež údajne previedli niekoľko nehnuteľností patriacich jej firme nelegálne do vlastníctva ženy, ktorá je od roku 2011 na polícii evidovaná ako nezvestná.

 

Ján T. si už v minulosti vo väzení odsedel trest sedem a pol roka. Súd mu ho uložil za podpálenie kasína v Košiciach, v dôsledku čoho vznikla škoda v hodnote 190-tisíc eur. V kasíne sa navyše v inkriminovanom čase nachádzali návštevníci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies