Pokračuje debata k vládnemu programu, písomne sú prihlásení ešte traja

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 09:39 • 2 min
Pokračuje debata k vládnemu programu, písomne sú prihlásení ešte traja

BRATISLAVA - Štvrtým dňom pokračuje a pôde Národnej rady SR rozprava k Programovému vyhláseniu vlády (PVV). Do rozpravy sú ešte písomne prihlásení traja poslanci, potom bude ešte možnosť prihlásiť sa ústne.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že sa prihlásia asi dve desiatky členov snemovne, hlasovanie o vládnom programe tak príde na rad až budúci týždeň. Nová vláda Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a #Siete potrebuje od parlamentu získať dôveru, ktorú musí vysloviť minimálne 76 zákonodarcov. Štvorkoalícia sa v parlamente môže oprieť o 81 poslancov.

 

Do rozpravy k PVV bolo písomne prihlásených 42 prevažne opozičných poslancov. Kým opozícia vládny program kritizuje pre jeho nejednoznačnosť či nízku ambicióznosť, koaliční poslanci a predstavitelia vlády ho považujú za dobrý základ pre ďalšie obdobie.

 

Vicepremiér pre investície Peter Pellegrini (Smer-SD) konštatoval, že vláda chce prinášať kontinuitu a pokrok. "Pri jej koaličnom zložení a silnom odbornom zázemí má historickú šancu prekonať staré deliace čiary, ktoré od vzniku SR vytvárali zbytočné bariéry. Pre Slovensko sa vytvorila reálna možnosť sústrediť sa na zvládnutie nových výziev. V tomto smere je dôležitou úlohou vlády realizovať dôveryhodnú, transparentnú a spoločensky akceptovateľnú politiku," podotkol.

 

Na druhej strane podpredseda najsilnejšej opozičnej strany SaS Ľubomír Galko je presvedčený, že premiér Robert Fico, ministri vnútra, financií a hospodárstva Robert Kaliňák, Peter Kažimír a Peter Žiga (všetci Smer-SD) by mali odísť. To je totiž podľa jeho slov jediná možnosť, aby nová vláda dostala šancu bojovať s korupciou či urobila potrebné zmeny v justícii, zdravotníctve aj školstve. "Inak to bude len jedno ďalšie trápenie a veľké sklamanie," myslí si.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies