Pokračovanie Trainspottingu nakrútia na budúci rok

NETKY.SK • 29 September 2015, 16:02 • 2 min
Pokračovanie Trainspottingu nakrútia na budúci rok

BRATISLAVA - Pokračovanie kultovej snímky Trainspotting (1996) by mali nakrúcať počas mája a júna budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Pre magazín The Hollywood Reporter to prezradil režisér snímky Danny Boyle. Ako tiež potvrdil 58-ročný filmár, v novinke si svoje úlohy z pôvodného filmu zopakujú Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle a Ewen Bremner. Rodák z Radcliffu zároveň predpokladá, že titul sa do kín dostane ešte v roku 2016, dvadsať rokov po pôvodnej snímke.

 


Podľa Boyla budú musieť nakrúcanie stihnúť za krátky čas, keďže Miller hrá v súčasnosti v seriáli Sherlock a Watsonová (2012) a Carlyle účinkuje v projekte Kde bolo, tam bolo (2011). "Dostanú krátke voľno, takže buď počkáte, kým ich zmluvy vypršia, čo môže trvať tri roky, alebo sa o to pokúsite v tomto okne," povedal filmár. "No všetci chlapi sú naspäť," dodal, pričom tiež prezradil, že rozpočet nechali nižší, aby mohli o filme rozhodovať sami. "Urobíme to za menej ako 20 miliónov dolárov a to nám dá kontrolu nad filmom, aby sme ho mohli nakrútiť tak, ako chceme. To je najviac, čo môžete získať bez toho, aby ste sa niekomu zodpovedali," vyjadril sa.

 

Zachovanie podobnosti s prvým filmom bolo pritom zásadnou podmienkou viacerých protagonistov. "Herci sa pochopiteľne obávali o jeho reputáciu a nechceli sklamať ľudí alebo si len zarobiť. Takže scenár, ktorý napísal John Hodge, bol pod zúrivým drobnohľadom všetkých. A je dobrý," povedal Boyle.


Trainspotting je adaptáciou rovnomenného románu Irvinea Welsha, ktorý napísal aj pokračovanie s názvom Porno (2002). Očakávaná novinka si z druhej menovanej knihy má prepožičať niekoľko prvkov. Snímka z roku 1996 rozpráva príbeh skupinky narkomanov, ktorá žije v 80. rokoch minulého storočia v Edinburghu. Hodge získal za scenár nomináciu na Oscara a Britský filmový inštitút snímku zaradil na 10. miesto rebríčka najlepších britských filmov všetkých čias. Okrem spomínaných McGregora, Millera, Carlylea a Bremnera sa v nej predstavili Kelly Macdonald či Kevin McKidd.


Danny Boyle má na konte Oscara za réžiu snímky Milionár z chatrče (2008) a ďalšie dve nominácie na toto prestížne ocenenie v kategóriách Adaptovaný scenár a Najlepší film za drámu 127 hodín (2010). Okrem spomínaných nakrútil aj snímky Pláž (2000), O 28 dní... (2002), Sunshine (2007) či životopisnú drámu Steve Jobs, ktorú do slovenských kín uvedú 12. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies