Pokračovanie snímky Umučenie Krista sa bude volať Resurrection

NETKY.SK • 2 November 2016, 14:15 • 2 min
Pokračovanie snímky Umučenie Krista sa bude volať Resurrection

NEW YORK - Pokračovanie drámy Umučenie Krista (2004), ktorú nakrútil americký herec a režisér Mel Gibson, bude mať názov Resurrection (v slovenskom preklade zmŕtvychvstanie, pozn. red.).

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný rodák z mesta Peekskill v štáte New York to potvrdil v utorok v televíznej relácii The Late Show with Stephen Colbert. "Je to úžasná udalosť," opísal príbeh 60-ročný umelec, pričom prezradil, že sa nezameria len na Ježišovo zmŕtvychvstanie, ale aj na to, čo sa dialo popritom. "Nie je to len nejaké chronologické rozprávanie o tejto udalosti. To by bolo nudné," dodal. Dvojnásobný držiteľ Oscara okrem toho naznačil, že by sa snímka mohla odohrávať vo viac ako jednej ríši.


Spomínané Umučenie Krista malo slovenskú premiéru 8. apríla 2004. V snímke sa predstavili James Caviezel, Maia Morgenstern, Christo Jivkov, Francesco De Vito alebo Monica Bellucci. Na scenári filmu s režisérom spolupracoval Benedict Fitzgerald. Snímku nominovali na tri Oscary. Na jeho pokračovaní sa podieľa scenárista Randall Wallace, ktorý s Gibsonom spolupracoval aj na filmoch Statočné srdce (1995) alebo Údolie tieňov (2002). Okrem toho sa postaral napríklad aj o scenár vojnového filmu Pearl Harbor (2001).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona