Pokračovanie filmu Avatar príde najskôr v roku 2019

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 07:25 • 2 min
Pokračovanie filmu Avatar príde najskôr v roku 2019

NEW YORK - Dlho očakávané pokračovanie sci-fi filmu Avatar (2009) neuzrie svetlo sveta ani na budúci rok, oznámil kanadsko-americký režisér James Cameron.

slovakia

left justify in out

"V roku 2018 sa nič neudeje," vyhlásil filmový tvorca pre denník Toronto Star. Režisér pripravuje štyri nové časti Avataru súčasne.

 

Hoci "Avatar 2" nie je oficiálne plánovaný pre budúci rok, filmové štúdio 20th Century Fox vlani v novembri ohlásilo iný nový titul z dielne Cameronovej produkčnej spoločnosti na 21. decembra 2018, čo znamená, že medzi pôvodným Avatarom a uvedením jeho pokračovania do kín uplynie najmenej jedno desaťročie.

 

Cameron v piatok spresnil, že scenáre pre všetky štyri avatarovské filmy sú už hotové a prípravné produkčné práce pokračujú. Oscarový režisér označil túto skúsenosť za "epický podnik" a prirovnal to k výstavbe Troch roklín - najväčšej priehrady sveta v Číne. Fanúšikov ubezpečil, že pracuje tvrdo a vkladá do tohto úsilia všetky sily.

 

Avatar je so ziskom 2,8 miliardy dolárov komerčne najúspešnejším filmom všetkých čias. Druhé miesto tohto rebríčka patrí filmu Titanic (1997), ktorý zarobil 2,2 miliardy dolárov a režíroval ho takisto James Cameron.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies