Pokračoval proces v kauze prepadov bánk s maskami prominentov

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 18:49 • 2 min
Pokračoval proces v kauze prepadov bánk s maskami prominentov

BRATISLAVA - Výpoveďami dvoch znalcov pokračoval dnes na Okresnom súde Bratislava I proces v kauze prepadov bánk, kde sa páchatelia zviditeľnili tým, že pri lúpežiach používali masky pripomínajúce tvár bývalého českého prezidenta Václava Klausa či hereckého hrdinu Arnolda Schwarzeneggera.

slovakia

left justify in out

Hlavným obžalovaným je Jozef R. Ďalší komplic A. Hupka je na úteku. Súd dnes prehrával aj kamerové záznamy a následne proces odročil na 22. augusta. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

 

Pezinčan Jozef R. má podľa polície na svedomí sériu najbrutálnejších bankových lúpeží v rokoch 2011 až 2013 na západnom Slovensku. Z posledného záťahu v Senci si odniesol s komplicmi takmer 300.000 eur. Pracovníci pobočky sa po ich odchode triasli od strachu, museli im pomáhať psychológovia. Jozef R. na zatknutie nepovedal nič. Písal pred dvoma rokmi portál tvnoviny.sk

 

Podľa polície chceli vylúpiť so samopalmi ďalšiu banku, no stiahli sa, keď v správach počuli ministra vnútra. Anton H. však záhadne zmizol už v marci 2014. Nie je preto vylúčené, že sa skrýva niekde v zahraničí aj s ulúpenými peniazmi. Otázkou zostáva aj to, kto je tretím členom gangu, ktorý mal sedieť v naštartovanom aute a dávať echo lupičom o prichádzajúcej policajnej hliadke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies