Pokles cien ropy stlačil americký koncern Hess vo 4. kvartáli do straty

NETKY.SK • 29 Január 2015, 09:06 • 2 min
Pokles cien ropy stlačil americký koncern Hess vo 4. kvartáli do straty

NEW YOK - Americká ropná spoločnosť Hess zaznamenala za 4. kvartál minulého roka stratu, pod čo sa podpísal výrazný pokles tržieb. Spoločnosť síce zvýšila produkciu až o 18 %, no ani tá nedokázala kompenzovať pokles cien ropy a plynu. Informoval o tom portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

Za 4. kvartál minulého roka evidovala spoločnosť stratu 8 miliónov USD (7,05 milióna eur), čo na akciu predstavuje 0,03 USD. Na porovnanie, v rovnakom období predchádzajúceho roka dosiahla firma Hess zisk na úrovni 1,93 miliardy USD (5,76 USD/akcia.).
      

Bez započítania mimoriadnych položiek spoločnosť zaznamenala zisk 53 miliónov USD (0,18 USD/akcia) oproti 319 miliónom USD (0,96 USD/akcia) v rovnakom období predchádzajúceho roka. Firma tak nesplnila očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na úrovni 0,20 USD/akcia.
      

Tržby klesli o 19 % na 2,53 miliardy USD. Napriek výraznému poklesu je však výsledok lepší, než očakávali trhy. Tie počítali s poklesom tržieb až na 2,14 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies