Pokles cien ropy núti výrobcov vrtuľníkov hľadať nových zákazníkov

NETKY.SK • 22 Február 2016, 09:28 • 2 min
Pokles cien ropy núti výrobcov vrtuľníkov hľadať nových zákazníkov

SINGAPUR - Výrobcovia vrtuľníkov hľadajú nových zákazníkov, keďže klesajúce ceny ropy im odplašili najdôležitejšiu civilnú klientelu - ropné spoločnosti. Jednou zo sľubných oblastí sa stali verejné záchranné služby. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Energetický sektor, ktorý využíva vrtuľníky na prepravu posádok na námorné zariadenia, napríklad vrtné plošiny, tvoril vlani až 40 % na ročnom predaji helikoptér pre civilné použitie v hodnote šesť miliárd dolárov (5,41 miliardy eur). Súčasná situácia v ropnom sektore však núti výrobcov hľadať nové trhy, preto sa zamerali na záchranné služby, výkonné zložky, výskum a hasičov.

 

Ako počas singapurského leteckého salóna povedal Philippe Monteux, riaditeľ Airbus Helicopters pre juhovýchodnú Áziu a Tichomorie, v tomto regióne sa nachádza len 19 záchranárskych vrtuľníkov. Spoločnosť zaznamenala vlani pokles objednávok z civilného sektora až o 20 %.

 

Ďalšou firmou, ktorá sa chce zamerať na ostatné civilné oblasti je Textron, dcérska spoločnosť Bell Helicopter. Tá počas salóna podpísala dohodu s indonézskou políciou o dodaní dvoch vrtuľníkov. Podľa viceprezidenta Textronu Patricka Moulaya má tamojšia polícia zhruba 30 vrtuľníkov, ktoré sú však staršie než 30 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies