Pokles cien ropy neovplyvňuje konanie EK voči Gazpromu

NETKY.SK • 10 November 2015, 11:09 • 2 min
Pokles cien ropy neovplyvňuje konanie EK voči Gazpromu

BRUSEL - Pokles cien ropy neovplyvní postup regulátorov Európskej únie voči ruskej plynárenskej spoločnosti Gazprom, ktorá čelí obvineniu, že účtovala neprimerane vysoké ceny zákazníkom vo východnej a strednej Európe.

slovakia

left justify in out

Povedala to v utorok eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová. Na otázku, či pokles cien ropy ovplyvní prípad Gazpromu, eurokomisárka odpovedala: "Nie, to nemení tento prípad. Jednou z otázok je spôsob indexácie cien, nie princíp, ale spôsob, ktorým sa robí."

 

Európska komisia (EK) v apríli obvinila štátom kontrolovanú ruskú plynárenskú spoločnosť Gazprom zo zneužitia dominantného postavenia a účtovania neprimerane vysokých cien zákazníkom v Poľsku, Maďarsku a ďalších šiestich krajinách. Podľa EK Gazprom ceny nadhodnotil v rozsahu až do 40 %. Gazprom, ktorý je najväčším ruským producentom zemného plynu, v septembri Európskej komisii predložil balíček ústupkov v snahe o zrušenie obvinení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies