Pokles cien ropy by mohlo zastaviť zasadnutie OPEC-u

NETKY.SK • 24 August 2015, 08:27 • 2 min
Pokles cien ropy by mohlo zastaviť zasadnutie OPEC-u

DUBAJ - Usporiadanie núdzového zasadnutia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) by mohlo byť efektívne v súvislosti so zastavením poklesu cien ropy. V nedeľu to uviedol Bijan Zanganeh, iránsky minister ropného priemyslu. Podľa jeho slov by Irán súhlasil s núdzovým zasadnutím. Informovala o tom agentúra Shana.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia OPEC-u by sa nemali stretnúť skôr ako 4. decembra, hoci Alžírsko vyzýva na núdzové zasadnutie. Aj keď pre zvolávanie núdzového zasadnutia platí pravidlo jednoduchej väčšiny v rámci dvanástich členských krajín, niektorí delegáti hovoria o tom, že zasadnutie je nepravdepodobné, kým s ním nebude súhlasiť Saudská Arábia.


Októbrové dodávky americkej ropy v piatok klesli o 87 centov na 40,45 USD za barel. Počas dňa sa táto cena pritom dostala na 39,86 USD za barel. Počas uplynulých ôsmich týždňov sa ceny americkej ropy znížili o 33 %. Ide o najdlhšie obdobie poklesu od roku 1986. Ceny ropy Brent v piatok klesli o 1,16 USD na 45,46 USD za barel.

(1 EUR = 1,1281 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona