Pokladník zneužil čísla z kariet klientov na svoje nákupy

NETKY.SK • 23 September 2014, 12:31 • 2 min
Pokladník zneužil čísla z kariet klientov na svoje nákupy

KOŠICE – Z neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinili 22-ročného Mareka z Košíc, ktorý si od augusta 2013 do 22. mája tohto roku ako brigádnik v pokladni v jednom z košických obchodných centier zapisoval čísla platobných kariet, ktorými platili zákazníci.

slovakia

left justify in out

Potom tieto údaje používal na platbu za tovary a služby cez internetové obchody. Cez rôzne e-mailové adresy takto nakúpil tablety, fotoaparát, darčekové poukazy, exkluzívnu kávu s mlynčekom a kávovar, netbook, hraciu konzolu, pánske hodinky a iné tovary a služby. Celkovo spôsobil škodu za takmer 2 440 eur.

 

Pri domovej prehliadke zaistili časť vecí aj niekoľko telefónnych kariet, ktoré používal na objednávky. Zadržali aj listinné dôkazy, ktoré posúdili znalci. Nie je vylúčené, že poškodených ľudí je viac. Ako informovala hovorkyňa krajskej polície v Košiciach Jana Mésarová, podvodníkovi hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov, stíhaný je na slobode. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies