Pokiaľ sa stane novým premiérom Británie Johnson, brexit sa uskutoční s dohodou či bez nej

NETKY.SK • 3 Jún 2019, 14:11 • 2 min
Pokiaľ sa stane novým premiérom Británie Johnson, brexit sa uskutoční s dohodou či bez nej

LONDÝN - Pokiaľ by sa stal novým premiérom Veľkej Británie doteraz najväčší favorit na víťazstvo, Boris Johnson, prisľúbil vyviesť krajinu z Európskej únie 31. októbra či už s dohodu, alebo bez nej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Johnson sa takto vyjadril počas dnešného dňa na videu, ktoré koluje po sociálnej sieti Twitter. "Ak budem zvolený, odídeme (z EÚ) 31. októbra, s dohodu alebo bez nej," povedal Johnson vo videu, ktorým odštartoval svoju internetovú kampaň.

 

Video zahŕňa rozhovory Johnsona s voličmi vrátane prejavu, ktorým sa kandidát na post premiéra Británie prihovára priamo voličom. Je to jeho prvé zverejnené video v boji o lídersky post Konzervatívnej strany. Johnson, zástanca tvrdého brexitu a bývalý minister zahraničných vecí, je považovaný za favorita medzi doposiaľ 13 uchádzačmi, ktorí by chceli nahradiť Mayovú.

 

 

O tom, kto nahradí Mayovú, budú rozhodovať poslanci a členovia vládnej Konzervatívnej strany; proces výberu sa začne 10. júna. Meno Mayovej nástupcu by malo byť známe do 20. júla, keď sa britský parlament odoberie na letné prázdniny. "Znížte niektoré dane a získate viac peňazí," vyjadril sa vo videu. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies