Pokiaľ chcete zmeniť zdravotnú poisťovňu, máte na to posledné hodiny

NETKY.SK • 30 September 2020, 13:12 • 2 min
Pokiaľ chcete zmeniť zdravotnú poisťovňu, máte na to posledné hodiny

BRATISLAVA - Slovákom zostávajú na zmenu zdravotnej poisťovne (ZP) už len posledné hodiny. Potvrdili to zástupcovia Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), ZP Dôvera a Union ZP. Urobiť tak môžu do stredy priamo na pobočkách vybranej zdravotnej poisťovne, prostredníctvom on-line formulára či na call centre.

slovakia

left justify in out

Všeobecná zdravotná poisťovňa

Hovorca štátnej VšZP Matej Neumann potvrdil, že v stredu je väčšina pobočiek otvorená do 17.00 h. Aktuálne sú predĺžené úradné hodiny call centra do 21.00 h. Prihlásiť sa do VšZP je možné aj prostredníctvom on-line prihlášky. Klient si tak vybaví prihlášku z domu a môže využiť aj doručenie prihlášky poistenca na podpis kuriérom.

 

 

Dôvera

PR špecialista súkromnej ZP Dôvera Matej Štepianský komentoval, že posledný septembrový deň sú ich pobočky v otvorené dlhšie ako bežne, konkrétne do 19.00 h. Rovnako do 19.00 h funguje aj zákaznícka linka. "Poistenci majú stále k dispozícii možnosť vyplniť elektronickú prihlášku do Dôvery na našom webe," doplnil.

 

 

Union 

Aj hovorkyňa Union ZP Beáta Dupaľová Ksenzsighová potvrdila, že kto chce zmeniť zdravotnú poisťovňu z domu, môže vyplniť on-line prihlášku. Vyplnenie zaberie iba pár minút a prihlášku na podpis doručíme bezplatne kuriérom. Ďalej je k dispozícii zákaznícka linka súkromnej zdravotnej poisťovne. Rovnako môžu prísť záujemcovia osobne na niektorú z našich kamenných pobočiek. Otváracie hodiny sú v stredu predĺžené do 20.00 h.

 

img

 

Platnosť prihlášok následne overuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Zmena zdravotnej poisťovne bude platná od 1. januára budúceho roka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies